CairoJack#16
Szerintem nem feltétlenül Michael Bay-t kell hibáztatni mindenért. Nem láttam a filmet, lehet a rendezés is gyenge, de a kritika alapján a fő probléma a storyval van, az pedig az írók (Akiva Goldsman, Art Marcum, Matt Holloway, Ken Nolan) felelőssége.
Na meg ugye a színészek, az megint más tészta.
Igazából sosem értettem a stúdiókat, hogy ha elkészítenek egy filmet, sok száz millió dollárért, esetleg félmilliárdért, miért nem lehet megoldani, hogy a forgatókönyv is jó legyen? Nem tudnak egy jobb írót szerződtetni? Akkor versenyeztessék meg, legyen 10 forgatókönyv, a legjobb győz. Ennyi.
Amúgy a kritika általam ismert részével egyetértek.
Anno az első Transformers-re úgy ültünk be a moziba, hogy "biztos nem tudják jól vászonra vinni" ennek ellenére az egyik legjobb robotos film lett, nagyon tetszett mindenkinek akivel néztem. Vicces volt, pörgős, jók voltak a szereplők, még a műspiné Megan Fox is túlteljesítette a színészi képességeit. Jó volt a sztory, látványos volt, jók voltak a robotok, stb.
Minden klappolt.
A második rész még nézhető volt, de már nem annyira jó, a latin srác, és a 2 hülye kis robot nagyon idegesítő volt, hát még a lábdugó minirobot. A bedrogozott anyuka is brutál erőltetett volt, akár csak az emberré alakuló álca.
Azt a hibát is elkövették, hogy Megan Foxnak szerepet is próbáltak adni, nem csak a nyálcsorgatás tárgya volt, ez pedig sokat rontott a film nézhetőségén, mert Fox totál tehetségtelen, mint színész, a jelenetei erőltetettek és hiteltelenek.
Ettől függetlenül még nézhető volt a film.
És akkor jött a 3. rész, ami totál nézhetetlen *** volt, minden szempontból. A történet, a karakterek, a túlerőltetések, az életszerűtlen fizika és akricók, és bár nem hittem volna, hogy kimondom, de Megan Fox is hiányzott a vászonról. Pontosabban nem is igaz, lehetett volna pótolni egy normális színésszel, de ez nem jött össze, egy még nála is tehetségtelenebb spinét raktak oda, aki még csak szépnek sem volt nevezhető (ilyen filmeknél ez hiba, ide mindig kell egy mű***a, kb. azé nézzük).
Nem mellesleg ezt "3D"-be néztük, az idézőjel azért, mert a VILLLLÁGON semmi 3D nem volt benne, konkrét átverés volt, de olyan mértékű, ami felháborító. Ez volt az utolsó Transformers, amire beültem moziba, és megfogadtam, hogy többé soha.
A kihalás korára meg már szavak nincsenek, annyira a legalja. Egy élvezhetetlen, logikátlan, minősíthetetlen katyvasz. Az egyetlen dolog, ami a szememben megmenti a "kihalástól" az Stanley Tucci, aki a filmhez képest nagyot alakít benne, messze a film kritikán aluli színvonala felé emelkedik. Persze ez önmagában még mindig kevés a boldogsághoz. No meg azt se értem, hogy lesz belőle Merlin az új filmben.
Mindegy, a Kihalás kora óta semmit nem várok egy Transformers filmtől, megnézni se fogom, csak ha majd elém esik, akkor se biztos.
A franchise színvonalát amúgy tényleg a Titanicos jelzővel lehet legjobban jellemezni.