• Tinman #13
    Rendben, nem tudod... de legalább sejted? Elképzelni csak eltudod, hiszen a történelem során nem 1x sikerült kőkori szintre visszalökni egy civilizált népcsoportot pusztán annyitól, hogy szűkössé váltak az erőforrásaik. Pedig akkor még zömmel kövekkel, dárdákkal, íjakkal, fejszékkel harcoltak. Ültesd át ez globális színtérre, modern fegyverekkel.

    Persze lehet, hogy a totális kiirtás nem sikerül, lesz egy maréknyi túlélő, de azoknak mennyi esélyük lesz egy nukleáris holokauszt után? Évek? Évtizedek? Aztán majd végez velük a megváltozott klíma.

    "És nem, ehhez nem elég 1-2 elvakult hülye,"

    Ezt mond a kiirtott zsidók millióinak, akik pontosan 1-2 elvakult hülye néphergelése miatt szenvedték el azt amit!

    Egyszerű kérdés: Mi lett volna, ha nincs Adolf Hitler? Na ugye! Egyetlen ember, egy őrületesen komoly karizmával, rendkívüli előadásmóddal, egy nacionalista eszmével, ütős jelképekkel, stb. Tarolt. A lavina elindítója alapvetően EGYETLEN ember volt!

    Nézd meg most Észak-Koreát... mi lenne, ha a vezetőjük nem létezne? Vajon akkor is attól tartana a fél világ, hogy atomot kap a képébe? Nézd meg Kubát! Fidel évtizedes hatása megkérdőjelezhetetlen!

    Az átlagember tudod mit csinál? Amit a vezetők rákényszerítenek! Nézd már meg mi zajlik ebben az országban... senkinek nem tetszik semmi, mégis folyik tovább zavartalanul minden. Az átlagember békés birka, semmi több. Arra béget amerre lökik.

    "Aztán a többi élőlény pont ugyanezt csinálja amit mi :) Kivétel nélkül minden élőlény próbálja az erőforrásokat maximálisan felélni, az élőteret maximálisan belakni, és ha szűkös, akkor bizony a fajtársait sem kíméli."

    Ez nem igaz. Az ember milliószor ölt már szórakozásból. Milliószor rombolt eszmék, érzelmek miatt. A többi élőlénynél erről SZÓ SINCS! Nem mellesleg nem láttam még növényevőt a fajtársait zabálni, amikor elfogyott a sztyeppén a fű ;-)

    "Az egyetlen különbség, hogy mi annyira hirtelen ugrottunk ki, hogy nem tudott kialakulni visszatartó erő (talán amúgy sem lenne), és nekünk sem volt időnk arra, hogy alapvető hajlamainkon kellő mértékben változtassunk"

    Téves. Nézd meg az évszázadokkal korábbi indián törzseket, de nem csak ők, hanem rajtuk kívül még számos népcsoport nagyon is hamar a tudatába került annak, hogy az erőforrások végesek és harmóniában élve a környezetükkel az a túlélésük záloga. Aztán jöttek a kapzsi fejlettebb, de véletlenül sem bölcsebb civilizációk és elvettek tőlük mindent...

    Közhely, de akkor is ide vág: "Majd amikor az utolsó fát kivágjuk, az utolsó halat kifogjuk, és az utolsó patakot megmérgezzük, majd rájövünk, a pénz nem ehető."

    "De változtatunk, a folyamat egyértelműen látszik, innentől a nem érdemeljük meg blabla egy sima fröcsögés."

    A változás látszik, NEGATÍV irányba! Én én én én én. Ez számít a mi világban. Élj a mának, élvezz, fogyassz, mert csak egyszer élsz. Nem tudom, te hol élsz, hogy ezeket nem látod, de húzd már fel a redőnyt és nézz szét a világban, aztán talán ráébredsz mi a probléma.

    "De ezt várni vagy sürgetni, vagy örülni ennek..."

    Az megvan, hogy nagyjából 2 millárd 200 millió keresztény él a világban. Na most ők minden vasárnap várják a végítélet napját: "várom a holtak feltámadását és az eljövendő örök életet".

    Kisebbségben vagy keményen... jó reggelt! :-D

    "Egyébként csak abba gondolj bele, hogy ha tényleg végtelenül "rosszak" vagyunk, önzőek, pusztítóak stb., akkor téged ez miért zavar?"

    Mert nem minden ember ilyen és nem is írtam sehol, hogy minden ember ilyen lenne. Viszont az emberiség "globális arca" jelenleg meglehetősen ocsmány... sok esélyt nem érdemel.

    "Vagy ehelyett próbálod az idetévedő néhány olvasót olyan utakra terelni, ami jobban megfelel az idelogizált képnek. Vagy ha nem elég, akkor komolyabb energiát is ölsz az emberek gondolkodásmódjának megváltoztatására."

    Ehhez sok sikert... az emberek önzősége ehhez túlságosan nagy.

    "az átlag ember gond nélkül tudta legyilkolni a szomszéd nemzet átlagemberét, csak mert más nyelvet beszélt. Vagy "elmaradott" kultúrák népeit, merthogy azok szinte állatok. Ma az állatok (egy részét) éppúgy sajnálják és védik."

    Nehogy abban a hamis illúzióban élj, hogy ha pl. az iszlám drasztikusabban terjedne Európában nem törne ki előbb-utóbb egy vallási háború. Ennek apró felvillanásait már most is lehet tapasztalni... pár iszlamista megöl pár keresztényt, erre pár keresztény megöl pár iszlám hívőt. Szinte még ropogós tények, annyira friss történések! És ez még csak az előjáték.

    "500 éve sem az erőforrások herdálása (az Eu-i erdőket nem 20 éve vágták ki), sem egymás halomra ölése, sem az állatokkal való bánásmód nem érdekelt volna. Ma igen. Ez a bizonyítéka a fejlődésnek."

    500 éve számos népcsoport állt már ezen a szinten, csak el lettek tiporva. Az erősebb kutya ...... elv érvényesül rendre. Viszont az erősebb nem bölcsebb, nem empatikusabb, éppen ezért virágzik a hülyék paradicsoma és éppen ezért van lejtmenetben az emberiség. Nézd meg, hogy a mai társadalom egyik legnagyobb problémája pontosan az, hogy nem születik elég gyermek a tanultabb, intelligensebb rétegből, ellenben a mélyszegénységben, szellemi sötétségben élőknél, mintha futószalagon születnének a gyerekek.

    Minap beszélgettem egy kisváros prominens személyiségével, akinek a város ügyes-bajos dolgaira komoly rálátása van. Elmondta, hogy a mostani 1. osztályba kerülők 65%-a cigány. Ez még önmagában nem lenne katasztrófa, de ha azt mondom, hogy képzetlen szülők, erőszakos, neveletlen gyermekeiről van szó, akik otthon és a közösségükben borzalmas mintákat látnak, máris láthatod, hogy mekkora a baj...