• TokraFan
    #30
    Jelenleg is kvázi világkormányzás van. A gazdagabb és katonailag erősebb diktál. Kormányokat döntenek meg ha akarnak, országokat tesznek tönkre. Komolyan nem értem, miféle világkormányról beszéltek?
    Jelenleg is erős gazdasági csoportok irányítanak, azok zsebében vannak az elnökök, miniszterek, nagyhatalmú vezetők. Jelentős részüket eleve ők helyezik el pozíciókba.

    Valójában ez egy sokkal hasznosabb rendszer számukra, mert a tömegek azt hiszik, van beleszólásuk bármibe, választhatnak vezetőket és kormányokat. De ez tkp. nem igaz, mert a választásokon már eleve a nagytőke által támogatott jelöltek indulnak, ők finanszírozzák a kampányokat. Aki azt hiszi, hogy a hazai kormányok -oldaltól függetlenül- nincsenek globális nagytőkések zsebében, az igen nagyot téved. A globális hatalmaknak semmi szüksége egy dedikált szuperkormányra, egyrészt mert lehetetlen megvalósítani, másrészt mert sokkal nagyobb ellenállást szülne az emberek körében. Ez a cirkusz ami jelenleg zajlik, választásokkal, nemzeti, libárális/konzervatív ál csatározásokkal, nekik sokkal kívánatosabb helyzet, mert amíg mi azzal vagyunk elfoglalva, kit és miért utáljunk, addig ők ott és úgy nyúznak minket tovább, ahogy és amikor csak akarnak.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.06.26. 18:36:16