• fonak
    #37
    Mint mondom, mondjuk1986-ban a SZU-ban milyen hackertámadás tudott volna lebénítani egy elektromos hálózatot?
    Semmi nem indokolja, hogy PC-s, Windowsos cuccok bármilyen formában is direkt kapcsolatba kerülhessenek a vezérléssel, max. a kényelmesség. Egy elszigetelt, célhardverek által vezérelt rendszerrel nem tudna mit kezdeni semmilyen támadó. Legközelebb kiderül, hogy az atomerőmű vezérlését is Windowsos PC-kről csinálják?
    Persze tudom, olcsóbb stb. Még az orvosi cuccoknál is MS-t használnak, én is láttam, hogy Windowsos gépen futott a műtőben a katéterezéshez használt sw. Csak hát mindez tényleg hatalmas biztonsági kockázat, gondolj pl. arra, hogy majd pacemakereket támadnak. Vagy önvezető autókat (ha elterjednek valaha), vagy csak teljesen szoftveresített autókat (egyszer csak fordítva kezd működni a gáz és a fék, a kormány stb.) Az IoT-t nyomják most minden téren, intelligens otthontól az intelligens dildóig. Megannyi támadási lehetőség.
    Már azt sem értettem, hogy állítólag egy Boeing fedélzeti szórakoztató rendszerén keresztül támadható a gép vezérlése. WTF? Hogy lehet ilyen hülyének (felelőtlennek) lenni?