Anthem - Sci-Fi RPG a Bioware-től
  • Probatbicol
    #1008
    Egyrészt ezeknek a játékoknak ez a sorsuk. Ebben a pillanatban a Division I-et 37-en, a Destiny I-et 52-en nézik.
    De a Div 2 bázisa is meredeken fogy.
    Az biztos, hogy az Anthem sokkal-sokkal meredekebben zuhant mint a többi, de ebben nem kis része volt az internet népének, meg a sajtónak.
    Egyszerűen divat lett fikázni, ezzel lehetett klikket/nézettséget generálni, pl. a Gamestar minden egyes kiderült bug-ból ujjongó cikket csinált, és már ne haragudj, de Téged is mintha külön fizetnének azért hogy időről időre beírj ide egy lehúzó kommentet, holott bevallottan nem játszottál a játékkal egy percet sem.
    A csordaszellemnek meg nehéz ellenállni, ami valahol érthető is mert miért is adna esélyt valaki egy játéknak amit így lehúznak, amikor annyi választási lehetőség van?

    Érdekes módon amikor másokkal játszottam, akkor mindig feljött ez témaként, hogy úristen milyen jó játék ez, miért fikázzák ennyire?

    Nekem most is az a véleményem, hogy az Anthem egy kiváló játék, ami nem annak lett eladva ami. Mert az valóban ordas hazugság, hogy ezt megveszed egy single játék áráért és aztán évekig fogsz vele önfeledten játszani. Ugyanis nem raktak bele olyan végjátékot ami hosszú távon ott tudná tartani az embereket.
    De én még a szándékát sem láttam ennek, ezért mondom, hogy ez hazugság volt. Ami csúnyán visszaszáll a fejükre, megmondom miért.
    Mert ha azt mondják hogy ez egy csapatjáték, ami habitustól függően nyújt 35-75 óra játékélményt, és amikor a fősztori véget ér akkor bevágnak egy Credit-et a végére, meg egy szöveget, hogy ha szeretnéd akkor fedezt fel a világ többi részét is, akkor mindenki elégedetten dőlt volna hátra és várta volna az Anthem 2-őt.
    Mint pl. a Shadows of Mordorban, vagy a Tomb Raiderben.
    De ezzel a kamuval, hogy ez egy neverending fun multi, még azok akik élvezték is úgy hagyják abba, hogy oké meguntam sose jön össze a full legendary. Rossz szájízzel.

    Ami azért baj, mert ennek a játéknak a magja nagyon jó. A repüléssel megbolondított harcrendeszer, a világ, a grafika nagyon jó és szórakoztató, kár hogy valószínűleg megy a levesbe.

    Nekem mindig az Assassin Creed jut párhuzamként az eszembe, annak is mi volt az első része? Csináltak egy kiváló grafikát, új mozgási és harcrendszert, egy semmilyen sztorival, unalmas gyűjtögetős questekkel, és a legtöbb ember gépén el sem futott.
    Megjegyzem az FPS problémát akkoriban még nem az jelentette, hogy "jáááj droppol 75 alá" hanem hogy nem ment 15 fölé :)
    A volt a szerencse, hogy a netnek akkor még nem volt ekkora véleményformáló ereje, és nem hagyták annyiban, hanem megcsinálták a 2. részt. És milyen jól tették !
    Na itt ez nem fog megtörténni.

    Ja és mégegy pozitívum. Szerintem rettenetesen felhasználóbarát volt hogy -7 day berakták a premium accessbe. Így 15 euróért játszottam vele 75+ órát, nagyon jó befektetés volt. Pláne ha összehasonlítom pl. ps+-al ahova hónapok óta csak zs kategóriás játékok kerülnek be.

    Szóval sajnálhatja aki kihagyta, remek, emlékezetes játék volt. Igen, nem játszom már vele, ahogy több 100 másik játékkal sem amit már befejeztem.
    Mindazonáltal azt sem tudom ajánlani hogy most kezdje el valaki, mert egy multi játék társak nélkül az már nyögvenyelős.