• Sequoyah
    de olyan megalapozott és számszerűsíthető modell nem áll rendelkezésünkre, amely segítségével az olyan témában járatlan emberek, mint te, vagy én, vagy Trump számára egyértelmű és követendő cselekvési javaslatokat fogalmazhatna meg

De, egyertelmu es szamszerusitheto cselekvesi tervet adtak. Persze ez negativ hatassal lenne a gazdasagra, ezert szoba se johet. Ezert adtak egy ujabb, enyhebb tervet, ami mar nem oldja meg a problemat, de azert csokkenti a terhet, viszont megfizetheto ara van. Ezt se fogadta el senki. Ezert a szakertok szamszerusitettek hogy mennyi a kritikus minimum, ami nelkul a baj nagy valoszinuseggel bekovetkezik.
    Parizsban megegyeztek a letezo legenyhebb rendelkezesekrol, amik minimalis gazdasagi negativummal jarnak, persze a pozitiv hatasa is mimimalis, es raadasul semmilyen elkotelezodessel nem jar.
    De nem Trump meg ezt a csupan jelzeserteku lepest sem volt kepes megtenni, mert o foleg osszeeskuveselmeletekbol tajekozodik, es valamiert irritaljak ot az okos es hozzaerto emberek. Nameg a republikanusok az olaj es szenlobbi zsebeben vannak, szoval meg maganak Amerikanak is keresztbe tesznek, csak hogy ez a par ceg jobban jarjon.

még Einstein is egész jó könyvet írt a relativitás elméletről, amit egy átlagos középiskolás is megért

Maroknyi emberrel talalkoztam, aki nem csak kozepiskolas modra bemagolta Einstein egyenleteit, hanem meg is ertettek az idődilatációt, es hogy mi tortenik ha a fenysebesseggel kozlekedo auto felkapcsolja a lampajat. Es ez meg mindig csak a belepo a relativitaselmeletbe.
    Es ez meg mindig sokkal egzaktabb, mint a klimatudomany, ahol jol tudjak mi fog tortenni, de mivel egy kaotikus rendszerrol van szo, ezert nem tudjak megjosolni hogy az eghajlatvaltozas hol es mikor fog szarazsagot es katasztrofameretu vihart okozni, hogy aztan azt kitehessek a kirakatba.

Hát egyrészt szerintem Trump szellemi képességei meghaladják pl G. W. Bush-ét

Hat ez mar inkabb szubjektiv velemeny lesz. Nem tudom hogy melyikuk butabb, de nalam a butasag elsodleges jele nem az IQ maga, hanem hogy mennyire van tisztaba sajat korlataival. Bush pedig sohasem hittem magat zseninek, szemben Trumppal, aki buta szegeny mint a fold, de viszont rettentoen nagykepu, es okosabbnak hiszi magat az osszes szakertonel. Amikor pofara esik (majdnem minden nap), akkor persze mindenki hibas, csak o maga nem. Ez egy egeszen masfajta korlatoltsag.
    Persze hivatkozhatunk arra hogy miket ert el korabban, de mondjuk a valosagshowjaival en nem kacerkodnek, masreszt meg ha regen okos is volt, mara mar megoregedett. Ne feledjuk, hogy o a tortenelem legoregebb elnoke, es ez sajnos erosen meg is latszik a teljesitmenyen...