• asgh
    #19
    Nem állítottam, hogy a "fingós appok" nem hoznak rengeteg pénzt, viszont nem véletlenül nem fejlesztenek a nagy kiadók AA címeket mobilokra. A Fallout Shelter is reklámfogásnak indult csak túlnőtte magát, mert trendet tudott generálni. Ezek az appok viszont rendre addig élnek, amíg tart a dili. Ha a kiadó ügyes, akkor a kezdeti hype-on megszedi magát és fel tud építeni egy brandet a játék köré.
    A Talking Tom pl. egy db. beszélő macska appal indult, ami annyit tudott, hogy felgyorsítva visszajátszotta, amit a telefon mikrofonjával rögzített. Mára ez az app egy komplett brand lett, tömegével tolják az újabb mobilos játékokat, bögréket, füzeteket, tv sorozatot stb. és fél éve vette meg a kiadót egy kínai befektető 1 milliárt dollárért. (Csak összehasonlításként: a Disney 4 milliárdot adott a Lucasfilmért Star Wars és Indiana Jones jogokkal együtt.)
    Tehát a droidban és az iOS-ben nagyon is van pénz, ettől függetlenül ha valaki minőségi hordozható játékkonzolt keres, annak eszébe sem jut a droid, mert az egész mobil játékpiacot a "lovagoljuk meg a dilit" fejlesztések uralják.
    A Switch ehhez képest a hagyományos utat kínálja: célplatform, ami megbízható játékélményt ad, a fejlesztőknek meg megbízható piacot. A sikere csak annyit bizonyít, hogy van még kereslet ilyenre.
    Utoljára szerkesztette: asgh, 2017.06.04. 20:38:38