• end3
  #16
  A mai, "modern" exhibicionista, virtuális térben kitárulkozó világban, - ami főként a tapasztalatlan Y genárációt és az utána született következőket érinti, - egyetlen tényezőről nem vesz senki tudomást.

  Aki a tömegek ilyen viselkedését az adatgyűjtések segítségével analizálják, azok, az ezekre alapozható, minden létező progresszív társadalmi cselekvési vagy ideológiai változás-variánsra, és a társadalmi önvédelmi reflexekre is pont ezen a "fegyveren" keresztül képesek még annak megjelenése előtt "megelőző csapást" mérni.

  Sajnos nincs a kiberháborús, az emberek tömeges "megnyomorítására", véleményeinek nagyfokú irányítására, befolyásolására, szabadságjogaitól való megfosztására kidolgozott, alkalmazni kötelező nemzetközi szabályrendszer, törvénykezési gyakorlat, még erkölcsi szabály sem.

  Már állnak a Mátrix működő "oszlopai", csak azokat a bent lévők számára körülveszik és eltakarják a virtuális tér hajlításai és fénygörbületei. És egyre meghatározóbb a szerepe.

  Véleményem szerint amikor valaki kijelenti, hogy:

  "Őszintén szólva engem sem zavar. A személyes adataimhoz nem nyúlnak. Hogy mögötte építenek egy adathalmazt arról, hogy kik mit szeretnek, és mit keresnek, és ez alapján reklámoznak, és ezt eladják másoknak, hogy reklámozhassanak... csak rajta..."

  Az már pontosan ebben az "irányított vakságban" szenved. Az fb és ezen létező más hasonló koncepciók számára, Ő már a megfelelően irányítható alany és jó "termelési tényező". Valamint megvezeti és odaformálja a hasonszőrüen megvakított, többi, "közösségi-dommesztifikált" és lélekben már "fb-zombi" társait. Ebben az esetben a képzelt előnyök rövidesen nagyfokú hátrányokká válhatnak - :(