• cylontoaster
  #15
  "Ahogy a kormánynak is kötelessége lenne. Meg Trumpnak is amerikát."
  Igen, de ettől még nekik is. Az hogy más is tojik rá, őket nem menti fel.
  És nem azt mondom, hogy csak erre kéne koncentrálniuk, de szem előtt kell tartani, és ami belefér (ez persze erősen szubjektív) azt megtenni.

  És amúgy nem is feltétlen a buborékozásra gondolok, de másban sem látszik a törekvés. Ott van pl. az álhírek téma. Eddig semmi ilyen nem volt, most muszájból bele tudtak tenni valamit. Ha lenne egy ilyen rendszerem, akkor kötelességemnek érezném a nettó népbutítások írtását. Persze nem a politikai dolgokat, ahhoz semmi közük.

  A problémám velük, és én ezért utálom őket, hogy az embereknek szemétre van szükségük és ők ezt látják és szemetet adnak nekik. Mind pénz, mind a platform adta hatalmuk miatt meg lenne a lehetőség arra is, hogy valami értéket teremtsenek, de nem teszik.
  Ezzel szemben adott mondjuk a Google, aki ugyanabból él, de eközben tud értéket is adni. Az értékeket persze arra használja, hogy még több adatot szedjen ki a felhasználóból, de ettől üzlet. Viszont ugyanakkor értéket teremtenek. És itt nem azt értem, hogy fejlesszen mindenki rakétát. Elég megnézni alap, átlag embernek elérhető dolgokat: (kereső), gmail, drive, docs, fordító, maps, doodle, stb.

  (Ezt csak halkan, zárójelben: ha te lennél a cégvezető, és adott neked a lehetőség, akkor te nyugodtan élnéd az életed abban a tudatban, hogy kihasználtam a rést (inkább a szellemit, mint a piacit :D) és nem alkottam értéket?)

  "Álhírsek terjesztésének a megállítása (aminek amúgy a Facebook az egyik élharcosa)"
  Mostmár, mert elkezdték őket ezzel csesztetni. Eddig nem nagyon láttam ennek nyomát, pedig idejük már volt rá..

  "Több infó kéne az embereknek."
  Igen, szerintem is ez a lényeg. Nem gondolom, hogy túlzottan rossz az adatgyűjtés, persze mindig adott a kockázata, hogy rajtuk kívül (akiket tökre nem érdekel hogy én kovács béla mit nézegetek) még ki férhet esetleg hozzá. Mondom, a többség a publikus dolgairól sem tudja, hogy mennyire gáz, illetve milyen veszélyei lehetnek. És így ez az érv, hogy az emberek így döntöttek, gyakorlatilag nem ér semmit.