• TokraFan
    #29
    "A különbség annyi, hogy te keresel rá, mert érdekel/szükséged van rá, és nem 24/7 tolják az arcodba - feleslegesen, mert éppen nem érdekel az adott téma."

    Valójában ma sincs senki rákényszerítve a reklámokra. Ebben is téved Puzsi. HBO, Netflix stb. de még a youtube-nek is van havidíjas rendszere, aminek éppen az a lényege, hogy ha fizetsz, akkor nincs renklám. A kereskedelmi adók üzleti modellje aarra épül, hogy a tartalomért cserébe reklámozással basztatnak. De ezt nem kötelező választani, puzsér úgy csinál, mintha ez kikerülhetetlen lenne, holott nem az. Nekem pl. nincs is TV előfizetésem olyan 20éve, saját szerverem van 8Tb film és zeneanyaggal, amit a ház összes eszközéről elérek. Információkra ott a net, audiovizuális szórakoztatásra pedig az említett rendszer. Egy darab reklámot nem látok sehol. Éppen ezért felesleges a Puzsér féle féligazság vallás, mert nincs kényszer senkinek. Ha valaki feltétlen a kereskedelmi szarokat akarja nézni, azzal viszont _ismerten, köztudottan_ együtt járnak a reklámok, de az már a user döntése, hogy ennek ellenére használja.

    Keresők kapcsán viszont úgy látom, nem rétetted amit írtam.
    A rendszer eleve azt teszi ki az első oldalakra, aki arra kemény pénzeket áldoz. Az rendben van, hogy te mér ezek közül rutinosan válogatsz, de itt nem ez a lényeg. Hanem az, hogy reklám nélkül, inveszt nélkül soha nem találnak rá tömegek egy termékre/szolgáltatásra, mert egy szimpla weboldal SEO nélkül nem kerül bele az első 1000 oldalba sem.
    Magyarul hiába van jó borod, annak bizony kell a cégér, mert reklám nélkül rád rohadna a készelt, senki nem tudná, hogy létezik. Az ilyen support jellegű problémamegoldást célzó információk keresése (tipikusan forumokon), egy egészen más téma, azt ne keverjük ide mert a kereső robotok is másként indexelik.