• asgh
  #82
  Na az sg ügyeletes trollja megint átment ellentámadásba, amikor kifogytak az érvei és pont ő vádol trollkodással. Vicces pofa.

  A nyelvtanilag értelmetlen kérdések témáját azért felesleges idekeverni, mert az égvilágon semmi köze az eredeti felvetéshez. Sosem állítottam, hogy _minden_ kérdés értelmes, ezt legfeljebb te akarod minden áron beleerőltetni a mondanivalómba, mert erre vannak konzerv érveid.

  Ami az eredeti kérdést illeti:

  "mi az élet célja a világmindenségben"

  erre továbbra sem adtál tudományos magyarázatot, csak bullshit hegyet, hogy mely tudományág szerint miért nincs értelme a kérdésnek.
  Persze azt konkrétan nem mondod ki, hogy a kérdésnek általában, hétköznapi értelemben nincs értelme, mert hopp, ezzel pont azt bizonyítanád, amit a legelején írtam, hogy az ateista képtelen elfogadni, hogy létezhetnek értelmes kérdések, melyekre nincs tudományos válasz, mert nem a tudomány dolga ezeket a kérdéseket vizsgálni, így inkább magát a kérdést minősíti értelmetlennek, vagy pszichologizál.

  Hozzá kell tennem amúgy, hogy magamat nem tartom vallásosnak, nem hiszek semmilyen isten, sors vagy külső hatalom létezésében, de fel tudom fogni, hogy ez olyan területe a világnak, amelyet nem lehet tudományos objektivitással vizsgálni és ezért nem savazom azokat, akiknek ezekben a kérdésekben más a világnézetük.
  Többek között pont azért, mert ezzel szemben van egy csomó olyan tudományos kérdés, amelyekhez a vallásoknak semmi közük, de a vallási fanatikusok rendre hitkérdést csinálnak belőlük.
  Így ér össze a két szélsőség: az egyik szerint minden hit kérdése, a másik szerint semmi nem az. És mint a szélsőségek általában, mindig a másik hülyeségével igazolják a sajátjukat.
  Utoljára szerkesztette: asgh, 2017.05.25. 17:41:30