• Gyuszopapa
    #63
    Mert szerinted van isten?Tegyük fel van.Istenként,mindenhatóként képes volt az évezredek alatt végignézni a több 100 milliónyi ártatlan ember köztük gyerekek nök kiírtását.Ha ezt végignézte és nem tett semmit mert nem tudott tenni ellene akkor nem isten.Mert az isten mindenható és bármit tehetne.Ha tudna tenni valamit és így sem tett akkor szerintem egy rossz isten érzéketlen bunkó paraszt.
    Mert én istenként nagyon szégyelném magam ha ezeket a dolgokat nem akadályoztam volna meg ha tehettem volna.
    Nem kell mindenkit leateistázni aki nem gyakorol valamilyen vallást.Mert attól még hihetek bármiben hogy úgy gondolom hogy nincs egy mindenható természetfeletti lény.Hihetek egy jó világban ahol nem gyilkolásszák halomra egymást az emberek.Hiszek abban hogy minden reggel fel kel a nap és este lenyugszik és ez biztos.De ti tudjátok hogy amit mondanak a vallási vezetők vagy le van írva a vallási könyvekben az jó-e biztos úgy van-e.Nekem ne mondják már meg hogy miben higgyek.Pont ez a vallások lényege.
    Elég csak a kereszténységre gondolni.Ezt csinálhatsz azt csinálhatsz.Ne egyek egy jót ne keféljek egy jót mert az már bün.Bünös vagy ezért bünös vagy azért.
    Inkább ez egy jó üzlet vagy vállalkozás.Miért? A papok sosem dolgoztak csak szedték be az adókat akinek ez nem tetszett azt mágjára ítélték boszorkányság és egyéb indokkal.Gyorsan elintéztek mindenkit akinek nem tetszett a dolog.