• kvp
    #5
    Itt az a trukk, hogy a mozgaskepes objektumot egyben nyomtatjak ki, tehat az osszeallitashoz szukseges eroket kivalto anyag belenyomtatodik a targyba. Hasonlo megoldas volt par eve a hore osszehuzodo anyagot hasznalo, lapbol magat osszehajtogato 3d nyomtatott origami is.

    Egyebkent ezt inkabb lehetne articulated self assemblable multimaterial 3d printed object-nek hivni, de az kevesbe hangzik jol es jo hosszu is.

    Felhasznalasi teruletnek termeszetesen az urhajozas az egyik de elvileg igy lehet pl. utolagos osszeszerelest nem igenylo targyakat is nyomtatni, tehat a nyomtato minden komponenst belenyomtat a helyere, majd a kesz targy azonnal hasznalhato is. (pl. olyan elektromos auto, amibe csak elemet kell rakni es mar ulhetunk is bele utazni, mivel minden elektronikai komponens, a kerekek, a motor, de meg az ulesek is eleve bele lettek nyomtatva) Persze ez utobbi meg csak a tavoli jovo es nem is biztos, hogy foldi korulmenyek kozott gazdasagos, de az urben azert egy ilyen kvazi replikator jol johet.