• Irasidus
    #34
    Nincs csoda, kutatás és fejlesztés van. A lemaradást meg miben, és hogy méred? Internetes fotók alapján, noname kommentelők válaszaiból? Ez így harmatgyenge. Abban viszont egyetértek, hogy az erőviszonyok nyilvánvalóan az USA felé dőlnek, ez nem is kérdés. Csak éppen nem ez volt az amit vitattam.

    "Az pedig a konkret esetben nem rasszizmus, hogy sem a kinai kultura, sem a gazdasagi kornyezet nem tamogatja az innovaciot, hanem teny. Ha eltoltesz par evet koztuk munkakornyezetben, akkor te is rajossz."

    Ez így önmagában egy kijelentés, ami egy pár éve köztudatba került "közhelyre" épül. Ennél a valóság akkor is árnyaltabb lenne, ha valóban ez lenne a legerősebb motivációja Kínának, vagy egy kínainak. Hiszen az emberek nem feketék vagy fehérek. De gondolj csak abba bele, hogy Kínába is eljutottak olyan "európai" dolgok, mint tudomány, mérnökség, egyetemek, kutatás és fejlesztés, és nem két éve, hanem már nagyon régen. Ez így skatulya, ami még úgy sem állja meg a helyét, ha megnézzük a Kínai állam mire mennyit költ. Tehát Kína vagyis a Kínai kormány támogatja... Szóval miről beszélünk?
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.05.11. 17:05:45