• ostoros
    #62
    Hát, képzeld el, a védőoltások bizony nem mai találmányok. Az első igazolt alkalmazása magának az immunizálásnak a TIZEDIK századi Kínából származik. Igen, jól tetszett olvasni, ezer évvel ezelőtti dologról van szó. A legkorábbi, ami írásosan is dokumentálva van, az Indiában és Kínában a 17. században alkalmazott himlő elleni immunizálás. Persze, hogy nem tudták miért működik, de működött, és alkalmazták.

    Az átlag indiai rosszabbul él, mint a 200 évvel ezelőtti átlag indiai, ezt hidd el. Afrikai pedig főleg. Talán az indonézeknél lehet némi igazságod.

    Fejlődés pedig nem létezik. Változások vannak. De fejlődésnek egy változást csak bizonyos igen szűk kritérium rendszer alapján lehet nevezni. Tehát, egy önkényes kritérium rendszertől függ, hogy valamit fejlődésnek nevezünk, vagy visszafejlődésnek.
    Pontosan úgy, ahogy az evolúciónál. Ma már nem gondolják azt a tudósok, hogy az ember "fejlettebb" mint a majmok. vagy épp a hüllők. Helyette azt gondolják, hogy mindegyik alkalmazkodik az adott körülményekhez, és kész. Legújabban emiatt már nem fa szerűen ábrázolják a törzsfejlődést, hanem kör alakban, ahol is a kör közepe a legősibb életformák helye (jó részük már kihalt) és a kör széle azoké, amelyek ma is élnek.
    Tehát ha valaki fejlődésről beszél, mindig vissza kell kérdezni, hogy: Milyen kritérium rendszer szerint?