• cylontoaster
    #59
    Mint egy karcos lemez.

    Írd már le kérlek tételesen, hogy hol élnek rosszabbul. Nem azt, hogy hol nem, hanem azt, hogy hol. Esetleg egyből azt is, hogy miért

    Nem állok neki fejtegetni dolgokat, mert egyrészt te jelentettél ki valamit, másrészt így sem vagy képes értelmesen válaszolni.

    Az orvostudományhoz nem kell tech fejlődés, persze. Mondj még ilyen jókat.

    "Mi itt Európában élünk jobban."
    Meg É-amerika. Meg dél-A. Meg Ausztrália. Meg a fejlődő ázsiai országok. Meg a arab világ fejlett része (a másik felén háború van, egyébként ott is jobb lenne). Meg az oroszok. Meg Afrika legalább egy része, a maradékon vitatkozhatunk (200 éve írtották őket és rabszolgának vitték, most se élnek vidáman persze). Elég balfaszul számolsz átlagot.
    Afrikának meg speciel nincs köze a tech-hez. Az ázsiai bérrabszolgáknak igen, de ezzel ennyi. Ahol ma még nyomor van, ott jellemzően pont az a gond, hogy megrekedtek a korábbi szinten, ami kvára nem rosszabb állapotot jelent, hanem a fejlődés hiányát.
    Mutass példákat ahol ténylegesen rosszabb az élet, mint volt 200 éve. Lehetőleg olyanokat akik a tech fejlődés miatt.

    Nem az a rosszabbul élés, hogy ugyan jobb körülmények közt élek, mint 200 éve, csak 200 éve nem tudtam hogy lehet másképp, ma meg tudom. Az se rosszabbul élés, hogy 200 éve kisebb volt a difi egy indiai átlag ember és egy svájci átlag ember közt. Ettől még mindkettő jobban él.

    Akkor most nálad a labda. Vajon többre futja az anyázásnál?