• cylontoaster
    #5
    Csak pár morzsára reakció:

    "a fejlesztők a „Windows lelkére", vagyis a biztonságra"
    A MS az utóbbi időben eléggé az IT security felé fordult, elég komoly összegeket toltak bele, egyértelmű arculatváltás volt, amiből lassan pénzt is szeretnének látni.
    Hogy mennyire sikerült megvalósítani ezeket a biztonsági dolgokat az más kérdés, a lényeg az, hogy mostantól a csapból is ez fog folyni.
    (Azt nem állítanám hogy a "lelke", vagy legfőbb jellemzője a biztonság volt eddig, de szerinem egyáltalán nem volt vészes korábban sem. Messze nem ez a legnagyobb gond velük).

    Egyszerűség és biztonság alatt lehet hogy azt értik, hogy amit az átlag juzer használt az szem előtt van, amit pedig szerintük nem, az úgy el lett dugva (mondjuk egy XP vagy W7-hez képest), hogy véletlen matatással biztosan ne tudjon elállítani semmit sem. :)

    "Kell, mint egy falat kenyér, nyilván. Windows Update atotmbiztosan és gyorsan működik?"
    Ez a hozzáállás viszont hülyeség. Nyilvánvalóan egy fejlesztő cég nem így működik. Az a részleg aki az ilyen alkalmazásokat fejleszti nem fog átülni és az update-t javítani. Annak meg nincs értelme hogy kifejlesztenek pár dolgot, de nem adják ki, mivel van fontosabb fejleszteni való.. Az univerzális rákgyógyszer sincs kész, mégis jó hogy van a korábbinál jobb allergia és influenza bogyó.
    Ettől még a frissítéssel kapcsolatos dolgok persze ótvarok, és marhára ideje lenne kijavítani (lassan két év után!).

    Nekem az a teljesen szubjektív meglátásom, hogy alapvetően jó (persze messze nem tökéletes, azt sem állítom, hogy a piacon a legjobb) termékekkel rendelkeznek, és valami zseniálisan béna marketinges részleggel.