• cylontoaster
    #23
    1: Most vagy nem értem amit írsz, illetve annak a korábbiakhoz való kapcsolódási pontját, vagy végső soron egyetértünk. Reagálni egyik esetre se tudok már.

    2-4: "Elég sok fajta forgatókönyv lehetséges"
    Ez a lényeg, ezért kell kutatni. A kutatásokhoz pénz kell, amihez társadalmi támogatottság is. Ezen felül (és nem gondolnám hogy ez a politikusok fejében így van, mivel ez távolra mutató dolog), ha a kutatások eljutnak oda, hogy kapunk egy egyértelmű eredményt, akkor elképzelhető, hogy hirtelen nagy lépéseket kell tenni. A hirtelen nagy lépések általában fájnak, ha másért nem akkor azért, mert pénzbe kerülnek, ezért nem árt, ha időben tájékozódik erről a nép. Ha szép csöndben kutatnak és 10 év múlva hirtelen beközlik hogy szívunk, ha holnaptól nem lesz XY (legyen ez bármi), akkor képzelheted mi lesz. Ha szép lassan előre sejtjük, hogy gázos a téma, lehet belőle szívás, akkor tök más.
    De mint mondtam, nem gondolom hogy ez a cikkek mozgatója, ez egy mellékhatás.

    Azt hiszem ketté kéne venni a témát. Van a GW, ennek kutatása stb, és van ebben a CO2 szerepe. Az előbbihez való hozzáállásoddal van bajom, vagy azzal, ahogy a két részt összemosod. A CO2 témához hozzászóláshoz az enyémnél sokkal mélyebb tudás kéne, ahhoz pedig gyakoratilag végtelen tudás, hogy meggyőzzelek a CO2 szerepéről :)

    Ha a CO2-re ráfogással van bajod, legyen ez fizikai téma, mert a hatását vitatod, vagy politikai mert hisztériakeltésne tartod, akkor írd azt, de csak azt. De ebbe nem fér bele az, hogy a GW hatásaira rámondod, hogy jelentéktelenek. Pont azért, mert összetett és egyelőre nem kellően ismert téma, így a pontos hatásainak jóslata igencsak nehéz. A politikai/társadalmi/gazdasági változások jóslatához pedig eléggé pontosan kéne ismerni a dolgokat.

    És persze nem értek egyet a politikai okból fogunk mindent a CO2-re résszel sem :)
    Az hogy egy ország érdeke a saját befolyásának, gazdagságának növelése, amnek része lehet a szomszédok visszafogása az egy dolog. Ez legyen mondjuk egy indíték. Ez édeskevés ahhoz, hogy bizonyítottnak tekinthessük, hogy az egész hátterében ilyen politikai cél van. És ezért lesz ez konteó, mert így egy konteós gondolkodik. A kormányok érdeke hoyg eltitkolják az UFO-k ittlétét, ezért nem tudunk róluk (hivatalosan, mert amúgy aki nyitva tartja a szemét az tudja), ebből következi hogy itt vannak köztünk. Kicsit érdekes logika :)
    A hangos szomszédot is valószínűleg meg akarom verni, mert zavar. Tehát bizonyítottuk, hogy megvertem.

    (Ráadásul ahogy a klíma, úgy a gazdaság és a politika is összetett, 1-1 ilyen logikus meglátás alapján megítélni hogy A azért csinálja mert neki az jó..)