• NEXUS6
    #15
    1. Lokális-globális. Most akkor te is azt mondod, hogy a jelenlegi klímaváltozás globális hatása ellenére nem lesz olyan súlyos, mint a korábban esetleg csak lokálisan jelentkező változások hatásai voltak? Mert akkor felhívom figyelmedet, hogy mégiscsak ugyan arról beszélünk! ;)
    Már csak azért sem lehet ugye, mert lokálisan adott államocska erőforrásokat kaphat másoktól a helyze megoldására, amire régebben nem volt lehetőség.

    2. A cikk. A cikkben a környezeti változásokat negatív, vagy max semleges módon interppretálják, az amit te írsz, hogy a visszahúzódó tundra miatt növekszik az élettér, könnyebb a nyersanyagokhoz jutás igaz, de itt egy kanyi szót nem szólak róla. A cikk illeszkedik a mainstream GW kommunikációba, tudod: minmeghalunk! :)

    3. Háborúk. Igen azt állítottad, hogy lehet egy háború is a következménye a GW-nek, lokális szinten. És én pont ezért hoztam fel, mert Szíriával/migráns válsággal kapcsolatban van aki már a GW-t bonclgatja okként. Ezexerint neked sem ez az álláspontod, másnak viszont az. Igen, egy súlyos esetben a GW lokális hatása szerintem is elméletileg vezethet háborúhoz, bár most nem tudnék egyetlen egy térséget sem mondani, ahol ez konkrétan felmerülhet!
    Ha te tudsz konkrét példát, valószínisíthető ilyen térséget kiemelni, kérlek tedd közkinccsé.

    4. Légszennyezés.
    :) Hát pont erről beszélek! Te is úgy kezeled a légszennyezést, mintha egy tök más dolog lenne, mint az a szennyezés, amit a GW-hez kapcsolnak. Nem, nem más!!!
    Ugyan az. Gyakorlatilag közlekedés, ipari tevékenység, fűtés során hatalmas mennyiségű szennyező anyagot bocsájtunk a légkörbe ennek egyik aspektusa az amit általában légszennyezésként hívnak és ami most is minden pillanatban emberek halálát okozza, és van az emberek élete szempontjából kevésbé releváns aspektus, amit GW-nek hívunk.
    Szerinted akkor miért is nem kapcsolják össze PR szempontból a kettőt, hogy egymás hatását erősítsék és az embereket mozgósítsák a megszüntetésére? Én csak találgatok, hogy miért nem. De neked az túl politizált, túl CT-s. Hát szerintem meg a XXI. szd arról szól, hogy minden átpolitizált, az élet minden területén mindenki, mindenki ellen informácis hadviselést folytat, pl pont CT-kkel. Amit írtam az a legkevésbé körmönfont, magyarázat, ennél csak elvontabbak vannak. Érdekel a te verziód is természetesen.

    (písz)