• cylontoaster
    #12
    Én azt nem értem mi a bajod. Tudósok egy csoportja vizsgált egy lokálisan fontos vagy érdekes témát, ami esetleg máshol meglévő folyamatokra is magyarázatot adhat. Magyarul az össz emberi tudás nőtt, tudósként a dolguk pont ez.
    Az eredményeiket megjelenítették, amit a tudományos témáva foglalkozó oldalak átvettek, így eljutott ide is.

    A cikk végig a lokális dologról beszél, a végén van kitekintés:
    "A szakemberek hozzáteszik, hogy a klímaváltozás valódi probléma, ez pedig nemcsak a csendes-óceáni szigetvilágot érinti – a következmények gyorsak és olykor váratlanok lehetnek, így itt további meglepetésekre számíthatunk. "

    Most neked tényleg ez a mondat fáj?
    Vagy az hogy egy tudományos cikkeket megjelenítő oldalon lehoztak egy cikket, ami érinti a GW-t?

    És ha az előbbi, akkor az miért nem igaz? Lefutottuk ezt már párszor, erősen összefonódott civilizációk vannak, szemben az 1000 vagy 2000 évvel ezelőtti állapotokkal (ezért sem jók a példák), ezért a változások alapvetően nem lokálisak (régen se voltak azok). Ha optimista vagy és abból indulsz ki, hogy a Földön az emberi életnek csak kedvezőbb feltételek lesznek, tehát pl nő a lakható területek száma, még akkor is igaz az, hogy jelentős népvándorlási hullámok lehetnek. Ráadásul gazdasági oldalon is jelentős változások lehetnek, aminek szintén várhatóan gazdasági és társadalmi változás lesz a következménye (esetleg komoly háború).
    Ezt is mondtam már: elég megnézni hogy most mit tudnak kezdeni a migrációs kérdésekkel, képzeld el ha ez még fokozódik.

    A légszennyezés régi téma, így tervezhető is. Ez viszont új, és kiszámíthatatlan, ennél fogva veszélyesebb is. És persze nincs olyan hogy az egyikkel foglalkozzunk a másikkal nem, de ez egyébként sincs így, csak a te fejedben. Ez egy tudományos _híreket_ leközlő oldal, légszennyezés kapcsán lényegesen kevesebb kutatnivaló akad, ezért kevesebb a cikk is. Tennivaló lenne, de ott már alapvetően a cselekvési és nem a kutatási fázis van/kéne legyen.
    Arról se látsz cikket, hogya háborúkban emberek halnak meg..