• wraithLord
  #38
  Jelenleg, aki Linuxot használ, az egyrészt eléggé elszigeteli magát a többi embertől, másrészt nem árt, ha jobban ért az informatikához, mint az átlag.

  Ahol mindenki Microsoft Office-t használ, ott nem nagyon lehet meglenni LibreOffice-szal, mert nem kompatibilisek egymással.
  Persze a szövegszerkesztés/dokumentumkészítés nem merül ki a WYSIWYG szarokban, hanem ott van pl. a LaTeX+Tikz, de próbáld elmagyarázni a főnöködnek, hogy csak PDF-ben tudod odaadni, amit csináltál, mert a tex fájlban nem biztos, hogy kiismeri magát.
  És ugyanez kb. minden területen igaz, hogy a Linux mindenben sokkal professzionálisabb, mint a Windows, csak amíg a Windows az elterjedt, és a legtöbb ember még a Word-höz is olyan sügér, hogy nem tud alapvető dolgokat elvégezni benne egy "tanfolyam" után sem, addig nem fog változni a helyzet. Mert bizony a Linuxnak a "natív" programjai a jók, nem a "windows-utánzatok". Amihez nem árt tudni command line-t használni, kicsit programozni, scriptelni, stb. A "Windows-utánzat" linuxos programokkal nem érdemes foglalkozni. Vagy azért, mert rosszabb, mint az "eredeti" windowsos, vagy mert nem szereti egymást a két alternatíva, és csak szívsz vele egy olyan világban, ahol kb. mindenki a wines verzsönt használja.

  Mivel az embereket nem hiszem, hogy rá lehet venni, hogy ne legyenek teljesen hülyék az informatikához, ezt a problémát szerintem is max. a felhővel lehet megoldani. Vagy ha a Windows eltűnik a süllyesztőben. Mert a Linux (kernel) nem fog, max sosem kerül előtérbe.