• TokraFan
    #13
    Ez nem sznobéria, hanem tény! Példaként: Egy igényes film kvázi művészetéből semmi nem jön át, ha nem megfelelő minőségben nézed. Egy adott történés vagy pillanat izgalmát a hanghatások, a zene, és a képi hatások együttese adja meg. Ha nem hallod pl. azt az eszement mély dübörgést, ami egy izgalmas snitt alatt hivatott fokozni az emocionális hatást, akkor nincs is ami kiváltsa azt, vagyis majd nem fogod érteni, hogy mások miért fosták le a bokájukat az izgalomtól, miközben rád meg semmi hatással nem volt az a jelenet.

    Vagy nézz meg egy komolyzenei koncertfilmet moziban, aztán ugyanazt az 1cm-es hangszóróval ellátott telefonon, és észre fogod venni, hogy amiről beszélek az nem sznobizmus, hanem tény! Itt nem arról van szó, hogy nem lehet időnként valamit megnézni szar minőségben, de alapvetően attól, hogy időnként Sokol rádiót hallgat valaki, még nem lesz igaz, hogy az a mérce. Főleg az nem lesz igaz, hogy aki a helyén kezeli az audiovizuális alkotásokat, az sznob.

    nem fogok szabadkozni azért, mert egy 3 órás vonatozás során megnéztem egy rohadt jó sorozat első négy részét,

    Ez világos és nem is kell, de ha az a sorozat nem egy vígjáték ahol nincs sok szerepe pl. a hangoknak, akkor esélyes, hogy a készítők által elérni kívánt érzelmi hatások 70%-áról le is maradtál miközben telefonon nézted! Itt azt kell megérteni, hogy tkp. magaddal tolsz ki, mert te esel el élméyektől. Javaslom, nézz meg valamit moziban, aztán ugyanazt telefonon. Ég és Föld!