• nkmedve
    #76
    "Nosza, akkor el kell építeni jó sok napfarmot a Szaharában, és akkor a migriknek máris van munkahely, ott helyben, nekünk meg van tiszta áram"

    Korábban írtam Amerika vonatkozásában, hogy Trump is ráfeküdhetne a zöld-energiára, ahelyett hogy a szenet akarja eröltetni. Ott is hasonlóan tudnám elképzelni mint a te Szaharás példádban. Mexikóval ki lehetne dolgozni egy stratégiát amivel napelemek gyártását és telepitését oldhatnák meg a határ mindkét oldalán, igy munkát adva a mexikóiaknak is, igy azok kevésbé szöknek át a határon, nem kell 25 milliárdért falat épiteni (ami amúgy is értelmetlen) + még a környezetvédők is örülhetnének.
    Afrikában is működhetne valami ilyesmi. Ha nem teszünk valamit hamar, akkor a klímaváltozás miatt egyre kevesebb marad a lakható terület arrafele és a munkalehetőség is egyre fogy, úgyhogy az ottan embernek nem lesz más választása mint megindulni észak felé és itt nálunk szerencsét próbálni.

    "OK, megmondjuk a migriknek szépen, hogy gyerekek ne gyertek ide, mert itt keményen kell dolgozni, erre ők úgy megijednek, hogy behúzott farokkal rohannak vissza Afroázsiába."

    Erre a részre írtam, hogy nincs kész megoldásom, de semmiképp nem csak szép szavakkal :) Persze a fenti alternativa sem lenne rossz, hogy próbáljuk meg őket ott helyben foglalkoztatni, igy csökkentve a migrációs kedvet.
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2017.04.04. 00:39:29