Irasidus#57
Bocsánat, de mielőtt válaszolok, had kérdezzem meg még egyszer, tisztában vagy azzal, hogy a tudomány, fizika tényeivel mész szembe? Egyszer már kikerülted a választ, gondolom nem véletlenül.
"Csak mert az kiba nem ezt az általad most felvázolt faék egyszerűségű képet mutatja. Mert ez eddig csak levegőbe, akarom mondani szén-dioxidba beszélés! ;)"
Aha, én nem bizonyítottam? Akkor tekintsük át a kijelentéseidet, amit semmivel nem bizonyítottál:
1. "Vénuszhoz hasonló megszaladó üvegház hatás egy olyan humbug, amiről 100 éve is tudtuk, hogy ilyen nincs"
2 "Ha jól értem, te azt állítod, hogy a Vénuszon a felhőzet miatt van magas hőmérséklet és nem a co2 miatt? - Ha a magas hőmérséklet fenntartására gondolsz, akkor igen, gyakorlatilag."
3. "Továbbá, hogy nem a Nap fűti fel a Vénuszt?" -Fűteni nem fűti fel, de a felhőzeten átjutó 5% napenergia pont elég, hogy fenntartsa az egyensúlyt a légkörből a felhőzeten keresztül a légkörből kiszökő energia mennyiséggel, mert a felhőzet mindkét irányban jól szigetel a sugárzással szemben."
4. " Vénusz légkörének melegedése. A felhőzet a beeső napsugárzás nagyrészét 70-80% visszaveri. A fennmaradó sugárzásból a sűrű légkör közvetlenül nyeli el a napsugárzást, kb 2X nagyobb mértékben mint a földi légkör, a felszínt viszont csak 1/10 akkora napsugárzás éri. A zárt felhőzet globálisan emeli és stabilizálja a hőmérsékletet."
Összefoglalva, egyrészt egyszer azt állítod, hogy nem Napból származik az energia ami felfűti a Vénuszt, hanem szerinted vulkánok hője, másrészt meg azt állítod, hogy a Vénuszt érő sugárzás kevés ahoz, hogy felsegítse a légkört a jelenlegi szintre, és szerinted csak is a felhőzet ami visszatartja a hőt. De, hogy miért az nem derül ki. Egyetlen bizonyító erejű számított értéket sem látok, hogy bármiben is igazad lenne. Ezek csak kijelentések. Ellenben, én megadtam azokat a kulcsszavak, mondatokat, mivel után tudsz nézni (mert tudod a fizikusok, csillagászok ezt már régen kiszámolták, nekem nem szükséges újra itt előadni). Viszont, én sajnos nem tudok utánanézni annak amit állítasz, mert ez az egész csak a te ötleted, a te fejedben létezik, szóval ha csak annyit írsz, szerinted nem lehet, azzal nem lehet mit kezdeni, ugye tudod? Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.04.04. 15:57:45