• Irasidus
    #57
    "Igen, a Földön nincs olyan hely, ahol piaci alapon a működőképesség közelében lenne a nap vagy szél úgy, hogy a kötelező átvétel marad is. Az, hogy te baszol ezt kiszámolni, az nem az én hibám. "

    Tehát úgy gondolod, más erőművek nem kapnak támogatást, hogy azok tisztán piaci alapon működnek? Tisztán piaci alapon sehol nem működik erőmű, mivel az erőműveket az energiapolitika, és energiabiztonság határozza meg, nem a piac. Ebbe bizony a támogatások is beletartoznak. Viszont a kérdésem nem az volt, hogy piaci alapon mi éri meg, mivel akkor nagyon csúnya világban kellene élni, mind áram árát tekintve mind a környeztet. De erről is nagyon sokat beszéltünk már, csak nem emlékszel... Szóval akkor a válasz alól kibújsz, szokás szerint? Remek.

    "A Nap és a műszaki megvalósíthatóság között hatalmas szakadék van te ökör... "

    Igen. Már az 50-es években képesek voltak megvalósítani. Először szabályozatlan formában, és még mindig az 50-es években, laborban is! Ez is tévhit a sok közül, de erről is nagyon sokat beszéltünk... Gondolom most megint végig kell menni, mert múltkor képtelen voltál új információt befogadni? Tényleg ennyire képtelen vagy tanulni? Elképesztő.

    "Baszod, Th erőmű műr működött. Tudjuk, hogy működik. Működősképes fúziós erőművet eddig senki nem tudott prezentálni..."

    Szóval ezen is végig kell menni megint, mert erre sem emlékszel? Erről is nagyon sokat beszéltünk, meg arról is, hogy miért is állították le... De sebaj, játszd meg magadat, mint a Plutos cikknél. Jaj, amúgy veled ellentétben, én még emlékszem, amikor dilettáns módjára Carnot ciklussal akartál magyarázni egy erőművi folyamatot miközben egészen másról volt szó, gondolom ezt egyszer bemagoltad. Veszélyes ez a dilettantizmus, mert sok embert megvezethetsz azzal, hogy felületesen ismered a témát, és lehengerlő - ám de egyoldalú és hibás ideológiád alapján próbálsz meg valamit magyarázni.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.03.24. 02:26:18