Irasidus#52
Sajnálom. Csak azzal aki nyilvánvalóan trollkodik. Felesleges komolyan beszélgetni ilyen emberrel, próbáltam, és te is. Nem megyünk semmire, neki ideológiája van, nem igaza. Az erőműre visszatérve, ugyanígy nem tudjuk, hogy a Th erőműből mikor lesz használható, biztonságos erőmű. Ugyanis a vitapartner csupán arról nem vesz tudomást, hogy a tóriumos erőmű magasabb üzemi hőmérsékleten, és magas nyomáson működik, tovább az anyag maga nagyon korrozív. Nem megoldhatatlan probléma, de biztonságos? Az eddigi eredmények nem ezt mutatják, sok pénz és további kutatás szükséges. És ugyanígy említhetném érvnek, hogy amíg nem tudjuk mikorra lesznek ezek megoldva, és gazadásgóssá téve (az eddigi kísérleti erőművek nem voltak azok), addig ugyanígy felesleges behozni.
Amúgy, hogy fúzió mikor lesz, az csupán pénz kérdése, és ezt nem én mondom, hanem azok a fizikusok akik ebben dolgoznak (most tudom, ez nem érv, de személyesen ismerek és beszélgetem olyannal aki például az ITER-en dolgozik. De mivel itt nem kell meggyőzni ennek hitelességéről senkit, és úgy látom az ilyen érvek "menők", akkor én is bedobok egy ilyet.) A fúzióról még mindig rengeteg tévhit, és legenda kering itt az sg., valószínűleg mert senki nem érti mi is ez tulajdonképpen, és hogyan működik. Szóval a jövőben, sok erőműtípus lesz, ami közé a fúziót is be lehet tenni. Ennyit akartam mondani, nem többet. Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.03.23. 23:45:19