• molnibalage83
    Sőt, a fúziós üzemagyagok sem fognak elfogyni, ami még olcsóbb, és biztonságosabb energiaforrást tesz majd lehetővé.

Ez nem bizonyított állítás, mert egyetlen működőképes fúziós erőművet sem tudtak még építen és, ha még el is készül semmi sem garantálja, hogy olcsó lesz.

Tudom, mindent utálsz ami nem atomerőmű, és nem érted.

Ilyet soha nem mondat. Jó lenne befejezni azt a paraszt szokást, hogy más szájába adsz dolgokat.

De ennek ellenére fejlesztik, mert egyetlen erőmű típusra hagyatkozni civilizációs és gazdasági öngyilkosság.

Ezt a hülyeséget is sokszor olvastam már. Az emberiség 100+ évig csak szénből csinált gyakorlatilag sok áramot. Ezen felül n+1-szer linkeltem már, hogy n+1 fajta nukeláris erőmű létezik. Eleve a két fő ág a Th és U alapú, de oda se neki. Ezen felül senki nem akarja kinyírni a vízierőűveket, akinek kicsit is van esze...

És ne Ábelkodj, mert már megosztottam egyszer veled egy tanulmányt, hogy miért. És éppen ezért van helye minden másnak is ami nem atomerőmű, párhuzamosan. Tehát kell és jó dolog lesz a Th, de mellette még sok más is kell.

Igen, de a "más" az nem szél és nap. A számok azt mutatják, hogy nemhogy nem segítenek, de csak rontanak a helyzeten. Jó lenne végre számokkal dolgozni...

"Csak azér van rá pénzük, mert adóból az állam sajnos ilyen faszságokat tesz lehetővé. Ez az, aminek véget kellene vetni."