• lammaer
    #6
    "Minden ilyen állásnál ott van, hogy középfokú angolt beszéljen az ember. Minek, Magyarországon vagyunk. Akinek ez nem tetszik húzzon el az országunkból!"

    -1-
    Höhöhö... barátom, az informatika nyelve az angol, szóval aki nem olvas/beszél angolul az felejtse el ezt a területet. Manapság sok infót nem könyvben meg netes cikkeken, hanem videókon, konferenciákon érhetsz el, szóval az angolul olvasás is önmagában kevés.

    -2-
    Nem azért van hiány informatikusból magyarországon, mert olyan sok magyar megrendelés van, olyan sok közmunkás pozició lenne az informatikusoknak az állami szférában, hanem azért mert a KÜLFÖLD keres informatikust itt. Mivel az informatika azon kevés szakmák egyike ahol mindegy hogy helyileg hol vagy, tudsz akár a világ tulfelén lévő cégeknek is dolgozni, miközben te akár egy tanyán laksz. És nem fogsz magyar minimálbérért dolgozni, függetlenül attól hogy itt laksz.:)

    De még ha netán magyar cégnek is dolgozol informatikusként, a piac ahol a szoftveredet el lehet adni az KÜLFÖLDÖN van, mert a magyar piac felvevőképessége zéró.

    Márpedig ha a piac külföldön van, akkör tudni kell külföldiül BESZÉLNI/KOMMUNIKÁLNI.

    De továbbmegyek, a fejlesztőeszközöket sem magyarok csinálják - meglepő módon, szóval ha netán programozni/fejleszteni aarsz, mag a az eszköz se magyarul fog hozzád beszélni, és a dokumentáció meg a hozzátartozó infó se petőfi nyelvén lesz elérhető.

    Szóval ezt a kretén "magyar segbe magyar lófaszt" mentalitást el kéne már felejteni. Hasonlóképpen a multik haza meg éljenek a magyar kisvállalkozók dogmákkal együtt...
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.03.24. 12:09:45