• arty
  #91
  "Mi a helyzet azzal, amit gefore es masok is mondanak, hogy a bevetel nem kizarolagosan a reklamra klikkelesbol jon, hanem a latogatottsagbol, illetve
  Ha a weboldal maga tesz fel reklamot, azt szerencsesebb, mint a kozvetito ceges omlesztett megoldas?
  Ostermeloshoz sem jarunk, igen... De ez hogy jon ide?!? Szerinted annyira hasonlit a ket uzletag, hogy azonosak a modok ahogy csinalniuk kell a website uzemeltetoinek, es a mezogazdasag helyhez kotott munkasainak? Mi van? "

  A látogatottság önmagában nem generál bevételt ;) Azt a hirdető fizeti csak meg.
  Vagy ha a látogatók az oldalon közvetlenül fizetnek valamiért, vesznek valamit.

  A ph! hiába akar hirdetőt fogni, ha X cég a google-től vesz hirdetést - olyantól, akinek van hozzá ADATA, hogy orrcseppet a sokszor náthásnak adjon el. A hirdető számára sokkal-sokkal vonzóbb ez a mód, nyilván. És nyilván a végén a ph! is inkább beadja a derekát a guglinak, hogy osztozzanak a hirdetésen, mint hogy ne legyen egyáltalán hirdetése..... szóval a közvetítőkre így vagy úgy, de "szükség" van.

  "Sokkal többet költöttem a nagyobb forgalom miatt hardverre, szoftverre, munkaerőre.

  Ezt az alaposan megalapozott allitasod nekunk is bizonyitanad szamadatokkal?
  A jobb cikkert tobbet kell fizetni a munkaeronek?
  A latogatottsagunk megugrasa miatt, a kezdeteknel szuksegesnek bekalkulalt geppark ott van a teljesitokepessege hataran, (mert annyira nem volt picit sem tulbiztositva az igeny-eroforras es/vagy annyira bejottek a szamitasaink, es total ki volt eddig is hasznalva ami eddig volt), hogy hardwarere kell kolteni?"

  Komolyan bizonyítandó, hogy a nagyobb látogatottsághoz több kiszolgáló (hw-sw-ember) kell?
  Jobb cikket pl jobb munkaerő ír, ez is törvényszerű. Mármint általánosságban - nyilván vannak elhivatott hobbisták is, persze ;)

  Hogy az arányok pontosan hogyan alakulnak, azt nyilván nem tudom: tehát hogy napi 100k helyett 150k oldalletöltéshez pontosan milyen arányban kell az infrastruktúrára költeni. Pl a ph! ezer éve indult, napi 100-200 odalletöltéssel ... ;))) Az biztos, hogy nem a mostani félmillióhoz van/volt belőve bármi is.... (és hogy a cégek mennyire lövik túl a kiszolgáló infrastruktúrát: semennyire, sőt :D lásd bármely induló online játék kezdeti hálózati gondjai...... de a mostani munkáltatóm is futott bele induló "kampány" (nem reklám!) után összeomló webes infra összedőlésébe :( ki van számolva, hogy ez még mindíg gazdaságosabb, mint utána évekig futtatni félgázon a drága cuccot - gondolom. ls azzal senki ne jöjjön, hogy a kihasználatlan cucc felét át kell állítani mást kiszolgálni - legtöbb cég annyira rugalmatlan processzekkel dolgozik, hogy ez kvázi megoldhatatlan feladat elé állítja a szervezetet :D )