• cylontoaster
    #19
    Ezzel nem azonosítottál kárt, csak növelted a kockázatot, de mire is?
    Feltöri egy csapat hacker, ellopja az éna adataimat is pármillió másik emberével együtt. És? Ez nekem még nem kár, ez plusz egy csoport aki hozzáfér az adataimhoz.

    És azért ne keverjük össze a gmail fiókot a fb-al. Ha gmail jelszavakat lopnak el, nagy tömegben, és utána automatikával rákeresnek mondjuk paypal hozzáférésre, akkor abból lehet károm. Ha ettől félek, akkor ne legyen gmailem?
    Akkor ne legyen bankkártyám? Vagy félretett pénzem?

    De nem erről van szó, ez ugyanis gyakorlatilag ügyintézés.
    A FB nem ügyintézés, persze lehet hasznos, de így egész más a megéri-e mérleg.

    A személyre szabott világkép eddig is így volt. Ha engem nem érdekel a jobboldal véleménye akkor nézem a baloldal médiáját vagy fordítva. Ha a Jani sárga véleményen van, én meg kéken, akkor nem beszélek vele, vagy legalábbis nem a színekről. Ha mégis, akkor elkönyvelem hogy megint hülyeséget beszélt.
    Értelmes ember eddig is utánanézett több helyen a dolgoknak, megteheti most is. Aki erre nem vette a fáradtságot, mert csak a saját véleményének megerősítése érdekelte, az eddig is így tett. Nem hiszem, hogy nagyon változott volna a világ emiatt. Eddig A ember az X újságot olvasta, B ember az Y-t, most mindkettő a fb-ról tájékozódik, de ugyanazt olvassa mint korábban. (Y újság meg megszűnt már :) )

    Monitorozni jól lehet a társadalmat vele, de lehetett másképp eddig is. A számítási kapacitás és az nőtt, hogy nem papíron vannak az adatok, ezért valóban több a lehetőség ebben, mint volt 50 éve. De ehhez megint nem kell FB.

    Nem elzárkózni kéne ezektől, hanem értelmesen használni.

    (Az állami szervek adatbázisait inkább félteném, mint a FB-ét. Annak biztosan rosszabb a védelme, és garantáltan több szenzitv adatod elérhető. Lakcím, lakás-, kocsi-, földtulajdon, születési adatok, egészségügyi adatok, stb.)