• cylontoaster
    Értem, tehát nem tudsz ilyen kár mondani, köszi.

Az hogy a CIA plusz egy módon ki tud iktatni, az nem hiszem hogy releváns. Ha akarja megteheti okosautó nélkül is, és egyébként miért akarná? Ez nem valós veszély.

Az hogy merre tart a világ, és a jövőben ki mit fog megosztani az tök más kérdés. Ha valaki eügyi adatokat stb tesz fel, vagy posztolja az okosgumi által gyűjtött adatait, az éppúgy hülye, mint aki most kiposztolja hogy mennyit keres vagy a bankkártyájának adatait. Hülyék ellen nincs védelem.

A mobilod segítségével folyamat lehet követni téged. Na oszt?
    A megoldás az, hogy tudd, hogy milye veszély fenyegethet adott rendszer használatánál, és ennek megfelelően használd. Valós és reális kockázatoknak megfelelően, nem jövőbeli esetleges trendek meg CIA-s gyilkosságok tükrében. A megoldás tehát szerintem az, hogy oktatn kell a népet, hogy tudják minek milyen veszélyei lehetnek, és ezeket hogy lehet elkerülni. De nem CIA-s akciókkal kell riogatni, mert azt nem hiszik el, és ha egyszer rádsütik hogy paranoiás vagy, akkor a többi (valósabb de kisebb) kockázatot sem hiszik el. Lásd miért pont az én gépem törnék fel a hackerek.
    (Egyébként nincs fb-om.)

És a másik, ezek is kódok, azt mondod. Azért várhatóan nem akárki fogja feltörni a fb-ot és húzza ki az adataid, és akkor ugyanott vagyunk, hogy egy ilyen hacker(csoport) nem az én egyéni adataimra lesz kíváncsi. Vagy statisztikai adatok kellenek nekik, vagy nálam sokkal érdekesebb emberek egyéni adatai.
    Ha random emberek adata kell, akkor nem a fb-t fogod támadni, hanem az illetőt, pl SE-el.