• CairoJack
    #5
    Az intelnek ez előbb utóbb nagyon fog fájni. Óriási piacot bukhat el. Tablet, olcsó laptop, 2 in 1, médiaboxok, egyéb kütyük. Oké, hogy eddig sem volt túl releváns a jelenléte ezeken a piacokon, és olyan hatalmas nagy profitot sem szedett onnan, de később jöhetnek az ipari PC-k, terminálok, ATM-ek, beágyazott rendszerek, kioszkok, stb.
    És minden egyes dollár, ami nem hozzá folyik be, a konkurenciát gyarapítja. Az igazán nagy profit persze az asztali CPU-kon van, de nem szabad lebecsülni az alacsony profitot ígérő, de óriás volument képviselő piacokat sem. Elég csak megnézni, hány milliárd dollárt söpörtek be a konkurens (bér)gyártók, és hogy ezen a profiton milyen durván felfejlesztették a gyártástechnológiájukat, miközben az intel meg csak zsebhokizott érdemi konkurencia nélkül (nyilván részben, mert féltek a monopóliummá válástól, és annak törvényi következményétől, ne varjuk az egészet a nyakukba).
    Ami az intel bűne, hogy 3-5 évig ült (és magasról kullantott) az ultramobil piacra, nagyon sokáig hozzá sem szagoltak az Atomokhoz, nudli fejlesztés nem volt. Mire meg észbe kaptak, már elrohant mellettük a piac.