• cylontoaster
    #27
    1:
    Ennyi, ezzel akkor te is aláírod, hogy nem lenne vége a vallásoknak, hiszen volt már hasonló. Egyszerűen absztraktabb környezetbe helyezik, és nem azt mondják hogy szó szerint kell érteni a 7 nap alatt teremtést, stb. Ha a tudatodat át tudod pakolni másba, akkor az felfogható úgy, hogy van önálló, a testedtől független lelked. Ezzel nem dőlnének be a vallások, és ez volt a kiindulópont.

    2: Nem tudományról és nem hívőkről volt szó. Hite nem csak hívőnek lehet, pont erre akartam rávilágítani. Én hihetek abban, hogy jövőre a dupláját keresem a mostani fizumnak. Ehhez nem kell se csuha se könyv. És persze (ha van eszem) nem vetem el az esélyét hogy mégsem lesz így, és nem ugrok a folyóba, amikor kiderül hogy tévedtem.

    És 3:
    Csak végletekben tudsz gondolkodni, és szerinted aki hívő az nem lehet (alapvetően) racionális. Nálad egy hívő az, aki kétnaponta tempomba megy és minden elhisz amit a pap mond/le van írva. Nálad a két dolog természetétől fakadóan kizárja egymást, így nem tudod megérteni, hogy vannak emberek, akiknél elfér egy vallásos hit és a tudományos gondolkodás.