• TokraFan
    #26
    "Van mélyen hívő (keresztény), aki elfogadja az evolúciót."

    Tekintettel arra, hogy az evolúció tagadhatatlan tény, nem is nagyon tehet mást. Sőt, pont a legvadabb hívőknek kell ezt elfogadni feltétel nélkül, lévén már a Vatikán is beadta a derekát és elismerte (sajnos jó nagy fáziskéséssel, meg nem is tehettek mást persze)...Így éppen onnantól vicces, amikor egy hívő keresztény nem fogadja el az evolúciót, mert akkor kvázi a saját egyházát veszi semmibe. ;-)

    "Ráadásul vannak dolgok amiket (egyelőre) nem tudsz cáfolni vagy megerősíteni"

    Absolute, sőt, egyre több ilyen van, köszönhetően a tudománynak, mivel a megismerés iránti vágy és a tudományos kutatások felszínre hoznak egy sor új kérdést. De ettől még nem fogok papi ruhába öltözött (átlag)embereket bálványozni, meg rettegni sem, vagy megbocsátásért imádkozni egy mítikus akárkihez. Cserébe kellően felpörgeti az agyamat a megismerés iránti vágy, elfogadva azt is nyilván, hogy életemben sajnos már nem kapok választ a kérdések egy jelentős részére.
    Alapvetően más a hozzáállása egy hívőnek és egy realistának (szándékosan nem ateistát írtam), vagy ha úgy tetszik, egy tudományos igényességgel gondolkodónak. Bár egyre többen ébrednek fel, legalább is a nyugati, fejlett világban...a hordákat most hagyjuk. ;-)
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.03.04. 01:04:35