• NEXUS6
    #45
    Persze a Merkúr légköre elég ritka, és ezért írtam, mint és/vagy feltételként a 3 szemponthoz (lesöpri a pályáját). De nekem úgy tűnik számodra nehézséget okoz az és/vagy logikai viszony értelmezése, de javíts ki, ha tévedek.
    A javaslatom csupán arra terjedt ki, hogy a Pluto egy spec, igaz újonnan felfedezett jellemzőjét így be lehet illeszteni a már meglevő bolygó kritériumok közé, anélkül, hogy az a veszély fenyegetne, hogy lesz hirtelen tizenhat bolygónk, aminek megtanulása valószínűsíthetően leküzdhetetlen kihívást jelentene az átlag általános, sőt középiskolás nebulók számára. ;)

    Mint írtam, az hogy mi az a max 10 égitest, aminek kitüntetett figyelmet szentelünk meglehetősen önkényes, esetenként bizony a politikát és nem a természettudományos ismereteket tükrözi. Nem a szerintem legjobb osztályozási szempontokat, hanem azt tartottam szem előtt, hogy a ma bolygónak elismert csoportot a Plutoval újra kiegészíthessük. Ennyi.

    Ha végig gondolod a bolygókra vonatkozóan, az általam javasolt kiegészítéssel pontosan elérjük a fenti célt, legyen az amcsiknak is egy idióta rajzfilm figuráról elnevezett bolygója :D