• kvp
    #6
    Az ilyen intelligens rendszerek tobbfajta funkcioval rendelkeznek es az intelligens reszek mindig csak egy kizarolag mozgasi mintakat figyelnek.

    Elhagyott csomag azonositasa: Egy targy nem mozdul es elment mellole az az ember aki lerakta.

    Zsebtolvajok es bandazo fiatalok: Az ember mozgasi mintaja alapjan, celtalannak tunno, de jol azonosithato mozgasi mintat mutato szemely.

    Rongalas: Falfestesre, tag-elesre vagy egyeb rongalasra utalo mozdulatsorok.

    Ezeknel nem azonositjak a szemely, csak azt, hogy humanoid testforma es mit csinal eppen. Az arcfelsimero viszont egy konkret korozesi adatbazisbol dolgozik, tehat ott van mar foto es az abbol keszult illesztesi minta.

    Tarolni annyit tarolnak, amennyi az adott szegmentalt felsimeresi minta kezdetetol (az adott szemely felbukkanasa) a riasztasig eltelik vagy egy ennel rovidebb tarhely limitalt intervallumot. Egyszerubb rendszereknel az utolso N masodpercet egy round robin buffer-be, amit riasztas eseten lementenek es onnan mar egyenesen tarhelyre megy a kep a riasztas kikapcsolasaig.

    A fenti megoldas bovitheto azzal, hogy az embereket kepes a rendszer tobb kapamerakepen is kovetni, tehat a vedett teruletre torteno belepestol annak elhagyasaig ossze tudja allitani a teljes kamerakepes felvetel sort, automatikusan valtva a kamerak kozott. Ezt jellemzoen a magas tarhelyigeny miatt nem hasznaljak, csak ha a rendszer manualisan vagy automatikusan gyanuskent jelol meg valakit.

    ps: A fenti megoldasok a legtobb valodi terroristat nem itelnek gyanusnak, mert tenyleg nem viselkednek gyanusan. Akik meg igen, azok nagyon benak es jellemzoen nem jelentenek jelentos veszelyt. Sima bunozok (zsebtolvajok, firkalo fiatalok) ellen viszont hatasos tud lenni.