• Madve
    #19
    Milyen hajlékony akksiról beszélsz?
    Semmivel sem hajlékonyabbak, mint azok az akkuk, mint amik abban a néhány telefonban vannak, amiben még cserélhető az akku, vagy éppen az olcsó drónodban, bármelyik akkus játékban, vagy kütyüben, stb. Én abban a 10%-ban vagyok, aki cserélgette az akkukat a telefonjaiban, amíg volt rá lehetőség, és nagyon nehezen szántam el magam egy "nem cserélhető" akkusra. Mondjuk úgy, hogy elérte azt a minimum kapacitást a beépített akku a kiválasztott modellnél amire rámondtam, hogy az már talán kibírja úgy a napot, hogy ne akarjam cserélni menet közben.
    Ennek ellenére még mindig jobban tetszene, ha menet közben cserélhetném, ahelyett hogy töltögetném, amikor mégsem úgy alakul, hogy hamarabb jussak töltőhöz mint ahogy a telefonom feladná..
    Már egy jó ideje megtanultam szétszedni, meg javítani ezeket a "szétszedhetetlen" készülékeket, az akkuban annyi a különbség, hogy a tetejére rakott érintkezők helyett egy flex kábellel van kivezetve a csatlakozás, na meg egy vagy több darab kétoldalas ragasztó szalaggal be vannak ragasztva, hogy ne mocorogjanak, de ennyivel ki is merül a nagy különbség...
    A hátlapot meg összepattintás helyett ragasztják a legtöbb esetben ugyanúgy kétoldalassal, na meg nincs külön burkolva az elektronika. Kb fél milit spórolnak az egészen.
    És igen, simán elférne néhány pattintófül, vagy hasonló, annyi hely még mindig maradt a telefonokban. Különösen iphonokban egész sok levegő van a többi telefonhoz hasonlítva.
    És nem csak a spórolás miatt, már csak a környezettudatosság miatt is elvárható lenne, hogy kisebb javítások, vagy alkatrész cserék akár a user által is egyszerűen elvégezhető legyen, de minimum egy akku cseréje, ami 1-3 éven belül elég jó eséllyel esedékes tud lenni egy minden nap használt készülék esetében, de én még a kijelzők cseréjét is kötelezően egyszerűsíttetném a gyártókkal, max néhány csavaros, vagy akár valamiféle lepattintós/lecsúsztatós megoldásra, sőt a bővíthető tárhelyet is kötelezném, mint minden olyan egyszerűen megoldható "problémát" ami miatt az egyszeri felhasználó viszonylag gyorsan egy új készülék beszerzésére van kényszerítve, ahelyett, hogy a régit tartaná meg hosszabb ideig..