• Fefy
    #15
    "Az aksik pedig azért nem cserélhetők, meg így sokkal nagyobb kapacitású aksi fér a telefonba és a felhasználók 90%-a eleve nem hordoz extra aksit magánál."

    Már miért férne bele sokkal nagyobb kapacitású? A fixen beforrasztott és a cserélhető között fizikailag annyi az eltérés, hogy a teló alaplapján nincs beforrasztott csatlakozó, illetve a cserélhetősnél van egy vékony fél-1 mm vastag burkolat, hogy mégse lásd az alaplapot aksi csere esetén, vagyis fizikai méreteket tekintve zéró különbség van, gyártási költséget tekintve pedig pár cent.

    Egyébként pedig a mostani fix aksit használó telefonokba is lazán be lehet forrasztani egy csatlakozót az aksinak, illetve krimpelhető az aksi kábelére csatlakozó (mindegyikben van ennyi fizikai hely). A hátlap levehetősége sem okozna túlságosan nagy átalakítást a telefon tervezésekor. Ez ráadásul még plusz helyet sem venne el a mostani szétszedhetetlen megoldásokhoz képest, illetve amennyit el is venne, annyi hely még bőven van a telókban.

    Az aksi cseréjének lehetősége pedig nem azért kell, hogy mindenki tartalék akkuval rohangáljon, hanem azért, hogy 2-3 év után, ha már elhasználódik a mostani, akkor 0 ft szervízköltséggel be tudd rakni az újat és ehhez a két kezeden és az új aksin kívül más ne kelljen.
    Utoljára szerkesztette: Fefy, 2017.02.20. 10:07:36