• CairoJack
    #3
    Csak hogy az NFC chip használatához mobilban sem kell áram. Próbált ki, érints össze 2 NFC-s telefont úgy, hogy az egyik ki van kapcsolva. A másik simán fogja érzékelni, igaz semmit nem tud vele kezdeni, csak püttyen, hogy érzékelte az NFC-t.

    Amúgy szerintem nem túl nagy feladat ez. NFC olvasó az ATM-re, a gép a PIN-t bekéri, esetleg még SMS-t is küld a telóra, amit vissza kell igazolni. Kész. Sőt, ha tutira akarnak menni, még az ujjlenyomatod is kérheti, ha olyan telód van, amiben van olvasó.
    Sőt, megoldható, hogy limitálod, mekkora összeg legyen felhasználható telefonnal. Egy 50K-s ilmit kellő kompromisszum az átlagembernek. Bevásárolni, megtankolni tud vele, de ha mégis gáz van, nem úszott el a fél élete.

    Az meg, hogy csaló szoftvert telepítenek a telefonra... ez már évtizedek óta megy PC-n is, meg az élet minden területén van csalás. Aki kicsit odafigyel, jó eséllyel nem fut rá ilyesmire.

    Ez a része technikailag nem igazán jelent technikai kihívást. Nagyobb bajnak érzem az okostelefonok szoftveres sebezhetőségét, az már inkább okozhat problémát.