• duke
    #22
    Ketsegtelen van benne valami, hogy az ember a sajat lakasaban is megserulhet, vagy lakas tuz aldozata lehet, de azert erezzuk, hogy ez meg se ugyanaz.

    Ha hazaerkezik az ember lakasaba, belep az ajton, akkor azert jellemzoen nem az jut eszebe, hogy ez egy eletveszelyes szituacio, es minden masodperceben minden iranyba keszultsegebe kell lenni, hanem legtobben nyugodtan leheverednek a karosszekbe. Akar meg alszanak is lakasukban :)

    Ezzel szemben, ha kimesz az utcara, akkor minden tizedmasodpercben eletveszelyben vagy, akar gyalogoskent, kerekparoskent, autoskent. Es tudod jol, mert mar gyerekent megtanitottak ra, hogy minden iranyban folyamatossan figyelni kell, mert egyetlen masodperc figyelmetlenseg a sajat vagy csaladod eletebe kerulhet. Ez a szituacio az ember lakasaban, ha csak nem elsz Gvatemalaban, vagy Hondurasban, esetleg Irakban egyaltalan nem jellemzo.
    Ezenkivul az ember sokkal tobb idot tolt a lakasaban, mint a kozlekedesben, vagyis a haztartasibaleseteket, valoszinuleg meg idoaranyossan is lekene osztani.

    Szoval azt azert szamolgatas nelkul is erezni, ha kinyitod a lakasajtot, akkor szazad annyira sem vagy veszelyben, mint egy villamos megalloban varakozva, ahol masik 10 emberrel egyutt barmikor elcsaphat egy auto, es ezt nem te valasztod, mint az extrem sportot.