• NEXUS6
    #20
    "A haztartasi balesetek azert nem olyanok mint az autobalesetek. Ha otthon leesel letrarol, akkor az a te feleloseged, magadnak okoztad."
    Lakástűz!?

    "Ha viszont valaki reszegen atmegy a szemkozti savba, es megol 3 munkabol hazafele tarto csaladanyat, mint ahogy az ket napja is tortent, az egy elkerulheto tragedia."
    Van ilyen, de nem jellemző. Tudom utálják a részeg sofőröket, de a balesetek 90%-át a józanok hozzák össze.

    "Es egy autobalesetnek a koltseg vonzata is sokkal nagyobb, mert a letras baleset miatt nem kell fel napra lezarni a sztradat."
    Akkor tehát az hogy 3X annyian meghalnak/balesetet szenvednek otthon tök OK, mert hogy azok magukban dögölnek meg és nem zavarnak senkit, meg olcsóbb is!!!???
    OK, ez sarkított megfogalmazás, de szerintem a technikai környezet okozta baleset, halál és legyen az lakás, munkahely vagy kocsi valójában egykutya. A megbontásuk csupán statisztika kérdése. Az, hogy most az autóbalesetek nagyobb figyelmet kapnak egy dolog, bizonyos mértékben dícsérendő is. De az elhangzott ötletelések rávilágítanak, hogy a teljes biztonság megvalósítása, csak valami bigbraderes totális kontrollal lehetséges. szerinted az mennyire összeegyeztethető az emberi léttel. Szerintem kiba mód nem.
    Szomorú, hogy emberek halnak meg. De tudod mit a fejlődő országok közúti baleseti statisztikája nagyságrendileg rosszabb a miénknél, pedig ott még kevesebb is az egyfőre jutó gépjármű.
    Miért, mert itt van a kocsikban ABS, ESP, meg 3 betűs rendszerek? Meg sávtartó elektronika, meg automata fék? Egy fenét! Azért, mert ott nincs KRESZ, rend, vagy is TUDATOSSÁG. Ennyi.

    "Tortenik egy, a mostani kegyetlen buszbalesethez hasonlo eset, amit mondjuk egy robot elkerult volna, es az emberek tuntetni fognak az emberi auto vezetes ellen."
    Szerintem ezeket nem tudhatod.

    Amúgy meg ha sikerül bevezetni a robikocsikat akkor 3. helyre feljönnek a sportsérülések, balesetek, halálok. Kiírtod az extrémkedőket is?
    ;)