• TokraFan
    Igen, de ez olyan mint a kés. Ölhetsz is vele, meg szobrot is faraghatsz. Felhasználás függő. A reklámbevétel azért jó, mert így nem kell előfizetned minden egyes oldalnál, ahol a tartalom előállítása már nem finanszírozható lelkesedésből. Én 1995 óta lógok a neten, pontosan tudom és láttam, hogyan alakultak át a dolgok.De! Annak idején a tartalmak jelentős része egyetemi anyag volt amit szintén adóból fizettek (vagy az intézmény egyéb forrásaiból), vagy olyan ksiebb oldalak, melyek fenntartása még kifizethető volt zsebből. De számos site nőtte ki magát, mert hirtelen megnőtt a látogatottsága, amihez már nem volt elég egyetlen szerver, nem volt elég egy szimpla hosting plan. Rengeteg oldalt láttam ami csak úgy volt képes fennmaradni, hogy az azt használó közösség fizette ki az új szerverek és sávszélesség árát. A másik lehetőség volt a reklám, mert ebből a látogatottság növekedésével arányosan, általában a bevétel is növekszik, tehát jól kiegyensúlyozza a kiadás/bevétel oldalt.

Persze más kérdés -késes példa-, hogy megjöttek a hülyék is, akik a rendszer sajátosságait kihasználva, trükkök sokaságával és valóban irritáló megoldásokkal akarnak ezen nyerészkedni. Jellemzően a letöltő oldalak mind ilyenek pl. De ez meg egyidős a nettel, már 1996 környékén emlészem az első ilyen hisztériára, amikor megjelentek a felugró ablakok, de olyan szinten , hogy egyszerre 20-30db szsarta tele a képernyőt. Nem új ez sem, max csak annak, aki nem élte át ezt annak idején.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.02.05. 14:52:09