• asgh
    #18
    A gond az, hogy az MS teljes üzleti modellje a piaci erőfölény kihasználásán alapul. Beálltak a hardver és a szoftver gyártók közé szabványhivatalnak, amivel erőfölénybe kerültek az OS piacon, ezt az előnyt felhasználva új szabványokat erőltettek rá az iparágra, ami tovább növelte az erőfölényüket és így tovább. Gyakorlatilag amint megjelent egy megoldás, ami szabvánnyá kezdett válni, az MS azonnal lenyomta a saját (általában rosszabb) megoldásával. Lásd: opengl vs. directx, netscape vs. ie, stb.
    Az egyetlen szerencséje az iparágnak, hogy Ballmer el--krta az MS-nek a mobil piacot, így az internet jövőjét egyre jobban meghatározó mobil szegmens kikerült az irányítása alól. Persze kapásból bejelentkezett a helyére a google, de a google üzleti modellje szerencsére "csak" a user információk adásvételén (adatlopáson) alapul, így egyelőre nem érdeke szabványhivatalként fellépni.
    Ez viszont azt is jelenti, hogy a trükközgetés az OS-el idejétmúlttá vált, mert ha az embereket folyamatosan szivatja a Windows az Edge-el, akkor nem az Edge-t szokják meg (mint régen az IE-t), hanem a Windowst kukázzák.
    Utoljára szerkesztette: asgh, 2017.01.31. 17:28:39