• cateran
    #4
    Reszben igazad van, de nem teljesen...ez meg az oskorbol ered, reszben azert, mert 1 mobiltelefon eszmeletlen draga es ritka volt es akkorak voltak (es akik hasznaltak oket sokszor ugy viselkedtek) mint 1 bunko...(sot neha nagyobb..a 80-as evekben voltak az vallon hordott mobiltelefonok, 10kg-os akksival...persze foleg inkabb autoban hasznaltak oket..peldaul )
    "Mobiltelefon.
    Pontosabban bunkó ember mobiltelefonja, amely temetés, mise, esküvő, komolyzenei koncert, stb. kellős közepén csörög maximum hangerőn, sokszor, lehetőleg rettentő irritáló csengőhangon. Midőn gazdája megbizonyosodott róla, hogy elnyerte környezete osztatlan figyelmét, kéjes vigyorral előhúzza zsebéből a készüléket, és hangosan kiabálva előadja a vonal túlsó végén kagylózó másik félnek, hogy milyen esemény közben zavarják éppen együtt az összes többi egybegyűltet.
    Különösen a mobiltelefonok megjelenésének kezdeti időszakára volt jellemző ez a jelenség, amikor még a kivagyisági-faktort kielégítette az, ha valaki mindenkinek megmutathatta, hogy neki van mobilja, ő fontos ember, mert sűrűn felhívják telefonon, stb."


    Utoljára szerkesztette: cateran, 2017.01.19. 17:51:09