• molnibalage83
    #15
    Csernobil is egyértelmű katonai kísérlet volt

    Volt egy frászt...

    egy olyan eset modellezésére, amikor egy atomtámadás[quote]
    Marhaság. Atomtámadás után szar sem maradt volna az erőműből, mert könnyűszerkezetes volt az épület. Az egészet elfújta volna egy közeli nuki, ahogy te a pitypangnek az apró repülő magvait.

    Pont ezért lett a katasztrófa súlyosabb annál, ami lehetett volna, ha normális erős reaktor épület lett volna. Csak spóroltak az elvtársak...

    [quote]vagy más katasztrófa miatt az erőmű lekapcsolódik a hálózatról

    Ez az első helyes megállapítás.

    és hirtelen külső forrás nélkül kell az erőmű biztonsági rendszereit aktiválni, gyakorlatilag a turbinák/generátorok megmaradó fordulatára támaszkodva.

    Meg ez.

    Azonban a mai napig nem tudjuk, vagy legalább is széleskörben nem propagálják, hogy ki, kik voltak azok a magasabb szintű vezetők, a valós felelősök, akiknek a fejéből ez az igen veszélyes ötlet kipattant, vagy jóváhagyták annak végrehajtását.

    Nem értem, hogy miért terjesztesz ilyen téveszméket. Aszódi Attila egy külön előadást szentelt az esetnek egy tárgy alatt és erről is szó esett, hogy kinek az előterjesztése volt és kinek kellett volna végrehajtani, csak az élet és a tervezettnél nagyobb áramigény közbeszólt és a mérnökök leléptek és olyanok végezték el a kísérletet, akik nem voltak hozzá eléggé képzettek.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.01.18. 10:56:16