• kvp
    #3
    A cikkben szereplo fejlesztes oled, nem tft es meg a linkelt cikk is azt irja hogy a hololens a kisebb fov miatt megfelelo felbontasu. Az epsonoknak meg kisebb a fov-juk, cserebe hozzak a munkahoz szukseges felbontast. A lenovo fele megoldas fov-ja kerdeses, idealis esetben mechanikusan allithato. (jatekhoz nagy, munkahoz kicsi)

    A kulcs egyebkent a tomeggyartas. Egy oled panel eseten negyzetmeteres koltsegek vannak, ha kisebb meretben kell nagyobb felbontas, akkor az olcsobb tud lenni mint nagyobb meretben a kisebb felbontas. Az also meretlimit egy ram cella merete, azaz a5-os fizikai kijelzomeretben terapixelig is fel lehet menni. (kerdes kell-e, de lehet a mai technikaval is)

    Egy kontaktlencse meretu kijelzohoz optika sem kell mar, egy szemuveglencse meretuhoz pedig pont szemuveglencse meretu kell. Nem fresnel, hanem normalis. Az egesz megoldas arra epul, hogy oled-bol a kisebb pixel konnyebben es olcsobban eloallithato, ezert konnyu a kijelzoket a hagyomanyos chipgyartasi technologiaval miniaturizalni.