• Kara kán
  #57
  Szia!
  Ennek az Irasidusnak olyan tenyérbemászó a stílusa, hogy szívesen lekevernék neki egy taslit. Szólj, ha megtámadna, mert kiállok melletted, jó? :-)
  Az ötleted valóban nem kivitelezhető, de értelme sincs, hisz minek lehozni ide egy 200 km-es vasdarabot? A Földön annyi a fém meg egyéb, hogy az már sok is. Esetleg gyémánt, arany, ritkaföldfémek... ilyenek jöhetnek, de nem vas, nikkel, hasonlók.
  A lényeg épp azon van, hogy ezeket a cuccokat nem lehozni kell, hanem FEL KELL VINNI, hisz abból lesz a műhold, űrállomás stb.
  És itt akkor el is jutottunk a lényegek lényegéhez: a jövőbeli űrmissziók hardverének alapanyagait sokkal gazdaságosabb ott kint, a hidegben, összegyűjteni (a Holdról, Marsól, aszteroidákról...), ha már ott van rájuk szükség, ott kell őket begyűjteni, olvasztani, megmunkálni, és hasznos holmikat gyártani. Ez a jövő, nem az űrliftezés meg hasonló baromságok.

  Szóval a felvetésed annyiban jó, hogy megmozgatja a fantáziát, és segít rájönni a valós megoldásra. Olyan, mint a matematikában a reductio ad absurdum.

  Az Ilyen Irasidusokkal meg ne foglalkozz, mert ezek a kis dobozukból az anyázásnál többre nem képesek, nem ők fogják előbbre vinni a tudomány űrszekerét.

  Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.01.10. 17:42:55