• defiant9
    #36
    "Ha majd, nem origot idézel beszélgethetünk arról, mi az a protobolygó. Újságíró, ennyit mondok"
    Mondhatod, de butaság azt feltételezni hogy ezt ő találta ki, csak átvette. A NASA is ezt írja:
    Psyche could be an exposed core of an early planet that could have been as large as Mars

    "Még egyszer: a tömörséget írtál, és arra válaszoltam, nem stabilitásról beszéltem."
    OK. Akkor szerintem tömör és stabil. Szerinted meg repedéses/kristályos így nem olyan tömör. Megnézik majd, meglátjuk kinek van igaza.

    "A Föld légköre elég sűrű ahhoz, hogy egy belépő tárgy lepattanjon."
    Amennyiben megfelelő a formája tömege és a belépési szöge és sebessége. Ezen vaskrumpli paraméterei ennek messze nem felelnek meg.

    "Szóval még kiszámolni sem tudod csak kalkulátorral? Nem semmi. De ezzel mit akarsz mondani?"
    Jah, hogy te fejben számolsz mindent, tizedesszámokat emelsz négyzetre, valszeg ez nem túl hatékony így a 21. században, de szíved joga hogy más módszerrel számolj. Hogy mit akarok mondani? 3 hsz.-en keresztül követeled hogy ne csak egy számot írjak le hanem a számítást is, most hogy leírom meg azt kérdezed hogy ezt meg minek? Ez akkor szánalom a köbön.

    "Cukorpofa, matematika, egyenletek. Kulcsszó: kifejezés és behelyettesítés."
    Én azt állítom hogy nem létezik olyan (helyes) egyenlet amely egy adott tömegű test helyzeti energiájának meghatározásánál figyelembe venné annak sebességét. Te azt állítod hogy igen, ráadásul fordított arányban. Erre azt kérdezem hogy add meg azt ezt leíró képletet. Mi a válasz? Keresem meg én google-ön? LOL, Ez lenne a végső ultimate érved? Hülyeséget írtál ez nyilvánvaló, csak fáj beismerni. De ez az egész helyzeti energia eleve egy általad behozott vakvágány, tömegek,sebességek,gyorsulás,távolsági alapadatokból kell számolni, irreleváns hogy közben milyen helyzeti energia változást könyvelhetünk be az aszteroidára.

    A többi irományod már csak tiszta személyeskedés, ezeket nem is kommentálnám.

    ui: egyébként a te konstans G-s képleteid is elve rosszak Tamás pajtás megmondta hogy csillagászati léptékben csak integrálva jó. Azt nem igazán értem hogy ezt miért csak nekem rótta fel. De lehet mégis...:)

    ui2: @tamas amikor azt írtam hogy mivel kell számolni, természetesen úgy értettem hogy integrálva, sőt relativisztikus hatásokkal is.