• bunny
    #3
    Lényegesen mélyebb itt a dolog gyökere, ott kezdődik, hogy mi a tökömnek háborúzunk. Amíg a középkorban a földterület volt a gazdagság kulcsa, ma már a gazdaság. Lehet mondani, hogy erőforrások, nyersanyagok még mindig földterülethez kötődnek, de igazából azzal hogy pl. USA háborúzik az olajért nem az történik, hogy aztán Irak pl. USA része lett. Azt pedig, hogy egy ország hatalmonlévő vezetése pl. USA barát legyen fegyver nélkül is megoldható (mármint idegen ország fegyveres beavatkozása nélkül). A XXI. században nincs szükség országok közötti fegyveres háborúra, a gazdasági háború pont olyan hatásos, sőt hatásosabb. A háborúk egyedül a fegyvergyártók miatt vannak, és azért, mert ez a majomból kifejlődött vírus módon élősködő lény (ember) képtelen volt levetkőzni még mindig az állati területszerző ösztöneit.
    Innentől viszont baromira értelmetlen bármiről beszélni, mint megosztott felelősség az ölésért, stb.
    Csak gondoljunk bele, hol tartana az emberiség ha mondjuk a hidegháború végével - ami azért nem rég volt - úgy dönt, elég a fegyverkezésből, költsük azt a pénzt a tudományokra, kutatásra. Utópia? Igen. De a fegyvergyártók haszna pont ugyanúgy realizálódhatna a zsebükben a békés fejlett technológiák eladásával.
    Ez kb olyan, mint a magyar politika. orbán és sleppje akkor is gennyesre keresné magát, ha a kórházakat, utakat stb építene és nem stadiont.
    Vagy nézzük az afromagyarokat. Nekem ne mondja senki, hogy nem dolgoznak. Ők is energiát fektetnek a pénzkeresetbe, lopnak, csalnak, átvernek - ez is munka. Ennyi erővel tényleges, hasznos munkát is végezhetnének, de nem teszik mert a vérükben van.
    Pont ugyanúgy meggazdagodhatna az adott réteg akkoris ha hasznos dolgot végezne, az ember mégis a sza*abb utat választja. Szóval alapvetően az emberiséggel van itt a gond.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2017.01.07. 08:17:20