• nkmedve
    Szerintem simán lehetne ignorálni az Alien 3-4-et, és csinálni egy Aliens folytatást idős Ripley-vel és Hicks-el (egyszerűen meg lehet mindent magyarázni, és messze nem lenne annyira elrugaszkodott mint a 4. rész). Attól, hogy felhasznál elemeket az Aliens-ből. még nem kell egy remake legyen, lehet benne rengeteg új ötlet (a konceptek alapján azért volt 1-2, pl. Ripley alien kosztümje nekem szimpatikus). A rendezők neveit pedig nem érdemes igy dobigálni, Fincher egyáltalán nem büszke az Alien 3-ra, ahogy Jeunet-nek sincs semmi oka arra hogy büszke legyen a 4-re (bár ő azért nem határolódott el a filmtől olyan durván mint Fincher). Egyikük sem hozta a legjobb formáját.

Alapvetően nekem a 3-4 élvezhető volt, de van néhány alapvető gondom velük:
    - 3. rész - végső soron lerombolt mindent amit az Aliens felépitett. Ha kivágjuk a halott karaktereket (semmi hasznuk nincs, még Bishopnak sem), akkor simán lehetne egy egyszerű Alien folytatás. Tehát pont az a fő bajom a 3. résszel, hogy bizonyos értelemben az is ignorálta a 2. részt. Technikailag nem rossz a film, Fincher megtette ami tőle tellett, csak az egész irány volt alapjaiban rossz.
    - 4. résznek az alaphelyzete teljesen abszurd és az is mindent lenulláz amit az addigi filmek próbáltak felépiteni. Arról nem beszélve, hogy ott azért más gondok is voltak, a szinészi játék helyenként pocsék, a forgatókönyv gyenge, stb.

Attól függetlenül hogy Blomkamp utóbbi két filmje milyen, én hiszem, hogy a 3-4 résznél sokkal jobbat tud letenni az asztalra. Ezt a projektet nagyon rég óta dédelgeti, kétlem hogy annyira összecsapott végeredményt kapnánk mint mondjuk a Chappie esetén. Sok veszteni való már amúgy sincs, legrosszabb esetben kapunk egy középszerű filmet ami még mindig jobb mint a semmi (és valószinűleg jobb mint a nagy utálatnak örvendő 3-4. rész)